Az Iringó növényprofil

Az iringó alacsony karbantartást igénylő évelők feltűnő lila-kék virágokkal, amelyek kis izzó bogáncsnak tűnnek. Egyáltalán nem állnak kapcsolatban a valódi bogánccsal, de nagyon hasonlítanak rájuk. Az iringó virágainak zöld vagy kék kúpja van, és jellegzetes ezüst, fehér, zöld vagy kékes-lila színű nyakörvei lehetnek.

[wp_ad_camp_1]

A színek fémes fényűek, amelyek megváltoznak a napfényben, a szárak pedig fajtól függően zöldek vagy ezüstkékek lehetnek. A levelek fajtától függően lehetnek hosszúak és vékonyak, mélyen karéjosak vagy akár kerekek is. Ezek a növények nagyon toleránsak a száraz körülmények között, és könnyedén kezelik a sóspray-t is. Az Eryngium nemzetségen belül számos faj létezik, amely az iringó nevet viseli, de a kinevezett fajták többsége egy fajból származik – az Eryngium planumból, amely általában 2-3 láb magas és ezek a fajok meglehetősen speciális növények, amelyeket általában érett növényként vásárolnak, 4 hüvelykes vagy akár gallon méretű edényekben cserepezve. A tavasz a legjobb, és a leggyakoribb ültetési idő. Ha ilyenkor ülteti, számíthat arra, hogy az első évszakban a várható időben virágzik.

Ültesse az iringót száraz, közepesen nedves homokos talajba, teljes napsütésben. Bár a talaj száraz és homokos lehet, a legjobb teljesítmény akkor érhető el, ha a talajban jó a szerves anyagok aránya. A jó vízelvezetés azonban kritikus fontosságú. Az ültetés után az iringó alig igényel gondozást. A legtöbb fajta virágzása nyár közepén kezdődik, és ősszel folytatódik. Ezek az alacsony karbantartást igénylő virágok nem szeretik a túlzott mennyiségű vizet és műtrágyát, emellett nem szeretik ha mozgatják őket. Az iringó hosszabb ideig virágzik, ha az elhasznált virágokat elhullatja, de azok télig is csodálatosan néznek ki, ezért hagyja az őszi virágokat a szárakon. A madarak meg fogják köszönni.