Az inhalációs eszköz megválasztása gyermekeknél

Az asztma ma már krónikus betegségnek számít és sokszor sajnos már gyermekkorban kialakul. Ha Önnek is asztmás gyermeke, akkor ez a cikk bizonyára értékes információkat tartogat majd az Ön számára is. Az asthma bronchiale az inhalációval kezelhető a leghatékonyabban. Az inhalációk kezelések igen hatékonyak, és olcsóbbak is, mint mondjuk a gyógyszeres kezelések.

[wp_ad_camp_1]

A kezelés hatékonysága a kis dózisok adagolásában keresendő és gyors megoldást nyújt a hörgőtágításhoz. Amikor a gyermek asztmás rohamot kap, akkor azonnal segítséget jelent az inhalálás. Az inhalációs kezelések során egy aeroszolt juttatunk a tüdőbe, amely a tüdő megfelelő receptoraiba juttatja el a gyógyszert. Az inhalációs eszközöket általában 3 típusba sorolják. Gépi porlasztók, adagolószelepes inhalerek, porbelélegzők. A gépi porlasztók ma már igen modernek, nem úgy, mint a régebbi kivitelek. Halk működésűek, könnyűek és könnyen is kezelhetőek. A gépi porlasztók segítségével egyszerre akár több gyógyszert is porlaszthatunk.

Inhalációs eszköz
Inhalációs eszköz

Az adagolószelepes inhalerek kisméretűek, és olcsóak is, így egyre nagyobb a jelentőségük az inhalációs gyakorlatban. A készülékekhez vagy szájcsutora vagy maszk tartozik. A porbelélegzőkben a gyógyszer nagyobb részecskékben tárolódik el és a használat közben keltett turbulencia oszlatja szét apróbb részecskékre. A gyermek életkorának, fejlettségének megfelelően érdemes megválasztani a megfelelő inhalátort. Manapság az adagolószelepes inhalerek és a porbelélegzők azok, amelyeket a szülőknek leginkább ajánlanak.