Az immunrendszer erősítők

A hideg idő beköszöntével sokunkban merül fel a kérdés, hogy vajon mit tehetünk annak érdekébe, hogy támogassuk és erősítsük az immunrendszerünk működését. A választ mint sok más esetben, most is a természetes alapanyagokban találjuk.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legfontosabb dolog, annak érdekében, hogy megőrizzük az egészségünket és vitalitásunkat, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ugyanis a megfelelő étrend, megfelelő arányokban tartalmazz vitaminokat, zsírokat, szénhidrátokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat is. Nagyban hozzájárulhatunk az egészségünk megőrzéséhez, ha friss gyümölcsöket fogyasztunk, zöldségeket és gabonaféléket. Ezek mellett még ajánlott a csírák fogyasztása is. Hiszen ezekkel biztosíthatjuk a szükséges tápanyagok utánpótlását. Ám érdemes tisztában lennünk azzal is, hogy olyan élelmiszerek is megtalálhatóak, melyek gyengíthetik az immunrendszerünket. Ezek pedig a következők: cukor, liszt, félkész vagy tartósított élelmiszerek, gyors ételek, stb. A mindennapi zöldség és gyümölcs bevitellel biztosíthatjuk a szervezetünk szükséges tápanyagpótlását.

Immunrendszer
Immunrendszer

Ám ezek mellett, fontos néhány dologra oda figyelni, minthogy ha tehetjük bio zöldségeket válasszunk, vegyük figyelembe a zöldségek állapotát, illetve azt, hogy milyen körülmények között tárolják őket. Valamint az is fontos tudnivaló, hogy minél élénkebb egy gyümölcs annál nagyobb mennyiségben találhatóak meg benne az értékes tápanyagok. Ahhoz, hogy megőrizzük a immunrendszerünk egészségét érdemes még sok zöldteát és kamilla teát fogyasztanunk. Ez mellett sokat tehetünk még érte a rendszeres testmozgással. Nagyon fontos még a megfelelő alvás mennyiség, és a stressz kerülése. Ugyanis a fáradság és a stressz nagyban kihathat az egészségünkre.