Az immunrendszer erősítése

Az általános közérzet és a mindennapi energikusság érdekében korántsem mindegy, milyen állapotban van immunrendszerünk. A stressz, a feszültséggel teli időszakok éppen úgy gyengíthetik az immunrendszert, mint a dohányzás, az alkoholfogyasztás, vagy az egészségtelen életmód. Ha azt szeretnénk, hogy a betegségek messziről elkerüljenek, és lendületesen teljenek mindennapjaink, akkor rendkívül fontos odafigyelni az immunerősítésre. Ennek a legjobb módja az életmódváltás, melynek a táplálkozási szokások megváltoztatása és a rendszeres testmozgás is szerves részét képezik.

[wp_ad_camp_1]

Az étkezések során érdemes a finomított szénhidrátokat és a kristálycukrot elhagyni, és előnyben részesíteni a teljes kiőrlésű gabonákat, a friss zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a sovány húsokat, halakat. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel is nélkülözhetetlen, de a mikrotápanyagokra is ajánlott figyelni. Akár étrend-kiegészítők szedésével is hozzájuttathatjuk a szervezetet a szükséges mennyiséghez. A mozgás nem csak közérzetünkre lesz jótékony hatással, de az immunrendszer is erősíthető ilyen módon.  Már napi félóra aktív edzés is megmutatkozik mind külsőnket, mind egészségi állapotunkat illetően.

Immunrendszer
Immunrendszer

A természetes gyógymódok kedvelőinek körében a népi gyógyászat által is jól ismert fokhagyma, a különféle méhészeti termékek, vagy a napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gyógygombák ajánlottak, de sokan esküsznek az ezüst-, és aranykolloidban rejlő erőre is. Az erős immunrendszer nélkülözhetetlen a hosszú távú egészségmegőrzéshez és az esetlegesen előforduló betegségek mihamarabbi leküzdéséhez. Az életmódváltás jótékony hatásait már néhány héten belül érezni fogja, egész szervezete meghálálja majd az odafigyelést. Kell ennél több a mindennapi vitalitáshoz? Immunerősítésre fel!