Az időjárásról általában

Az időjárással soha senki sem elégedett, hiszen, ha forró nyár van, mindenki hűsítő és frissítő fuvallatok után vágyakozik, miközben zord, zúzmarás téli emlékeket felidéző képekkel hűsíti a melegtől kitikkadt lelkét.

[wp_ad_camp_1]

Télvíz beköszöntével pedig máris mindenki a meleg, perzselő nyár gondolataival fűtené az átfagyott testét. A fülledt nyári pillanatok gondolata kellemesen hat ránk a hideg téli napokon. Gondoljuk csak végig, egy fagyos téli délutánon nincs is jobb, mint egy bögre forró csokoládéval üldögélni, a nagy kedvenccel, egy csepp tejszínhabbal a tetején, ami minden jeges részünket azonnal átmelegíti.

Az átmeneti időszakok pedig sok írót és költőt ihletnek nagy romantikus, női szíveket megdobogtató műalkotásra. Ez az időszak hatással van minden élőlényre. Micsoda színvilága van ezeknek, az évszakoknak! Gyönyörűen váltogatják a „ruhájukat” a fák. Egyik napról másikra a szürke erdőt üde zöld szín borítja be, dacolva az esetleges időjárási szeszélyekkel. A tavasz az emberi szíveket is egy szempillantás alatt változtathat át és válhat bárki szerelmes hőssé. Az ősz pedig egyenesen csodás a káprázatos színeivel. Ezek a lenyűgöző színek pedig azonnal feledtetik a gyakran változó szeszélyes időjárást.

Időjárás
Időjárás

Összességében megállapítható, hogy minden időjárásnak csodás természeti hatásai vannak, még akkor is, ha mindezektől esetenként bosszankodunk a forróság vagy a csontig hatoló hideg miatt.

Lássuk be, elégedettek sosem leszünk, az időjárás sosem lesz megfelelő, mert mindig mást szeretnénk, mint amivel megajándékoznak az égiek.

Ha pedig meg szeretnénk tudni, milyen időjárási viszonyokra kell számítanunk a következő napokban, nincs más dolgunk, mint megtekinteni az előrejelzéseket a televízióban vagy meglátogatni valamelyik időjárással foglalkozó portált az interneten.