Az ezertornyú Prága és a téli látnivalók!

Prága városa varázslatos látnivalókkal hívogatja a turisták milliót minden egyes évben. A bécsi vagy mariazelli adventi vásárról már sokat hallhatunk Ausztria szomszédjaként, azonban arra talán csak kevesen gondolnak, hogy Prága karácsonyi vására legalább annyira mesés, sőt látnivaló is akad bőven.

[wp_ad_camp_1]

A mesés, ezertornyú Prága nem kevesebb, mint öt helyszínen öt vásárral várja az oda látogatókat, így például a város és az óváros főterén, valamint a Vencel téren. A város terei ilyenkor mindig megtelnek az árusok kis bódéival, amelyekben megtalálhatók a különböző karácsonyi ajándékok, mint a karácsonyi és ünnepi díszek, a hagyományos cseh édességek és sütemények, a fajátékok, népművészeti és kézműves alkotások és így tovább. Természetesen a vásárokon jelen vannak az ünnepi hangulathoz hozzájáruló ételek és italok is, amik illata körbeleng a vásárokat és boldogsággal töltik el a látogatókat. A kihagyhatatlan forralt bor, a grog, vagy a medovina nevű mézbor kihagyhatatlan finomság egy fázós téli napon.

Ezertornyú Prága
Ezertornyú Prága

Persze nem csak a különleges adventi vásárok jelentenek látnivalót Prágában, hiszen nem hiába látogatnak ide minden évben több millióan. A város legautentikusabb és legrégebbi városrésze az óváros, a cseh építészet remekműveit kínálja az érdeklődők számára. A macskaköves sétálóutcákon járva szinte a középkori Prágában érezhetjük magunkat, avagy az óváros főterén az adventi vásár nélkül is el lehet tölteni pár igazán kellemes órát. Mindemellett Európa egyik legszebb és egyben legrégebbi hídja, a Károly híd, ugyancsak az óvárosból közelíthető meg a legegyszerűbben.

Természetesen ha már Csehország és Prága van terítéken, nem hagyhatsz ki egy korsó hideg pilzenit sem. Csehország ugyanis az egyik legnagyobb sörfogyasztó nemzet, melyet kiváló söreik mellett nem is csodálunk. A városban egymást érik a különféle sörözők, amelyek különféle cseh nedűket kínálnak a vendégeknek, mindig csapolva!