Az ezerarcú babaolaj

A babaolajról sokan hiszik úgy, hogy kizárólag babáknak való. A legtöbben csak akkor vásárolnak belőle, ha kisbaba van a háznál, és az ő bőrét szeretnék vele ápolni, esetleg a fejéről a koszmót eltávolítani. Pedig a felnőtt népesség is számos módon tudná alkalmazni ezt a nagyszerű terméket.

[wp_ad_camp_1]

A babaolaj nagyon is sokféleképpen használható, és nem csak a babák esetében. Elsősorban is nem kizárólag a babák bőre ápolható a babaolajjal. A felnőtt bőrre is ugyanolyan jó hatással lehet. Kifejezetten jól hidratálhatjuk például a száraz bőrt, ha fürdés után bekenjük babaolajjal, vagy ha közvetlenül a fürdővízbe cseppentünk belőle. Az erősen kirepedezett sarkaknak például kifejezetten jót teszünk, ha babaolajjal kezeljük azokat. Vagy akár masszázsolaj gyanánt is alkalmazható. De a hideg téli napokon nagyszerű arcápoló is kerekedhet belőle. Persze nagyon vékonyan kell alkalmazni, hogy ne hagyjon zsíros érzetet maga után, de általa megelőzhetjük azt, hogy a hideg szél és levegő nyomott hagyjanak az arcunkon.

Babaolaj
Babaolaj

De az arcon való alkalmazása ebben még nem merül ki, ugyanis még a makacs sminket is eltávolíthatjuk vele. És mindezt sokkal kíméletesebben érhetjük el a babaolajjal, mint egy akár vegyszereket is tartalmazó sminklemosóval. Egyébként, ha már festékről beszélünk, akkor a babaolajjal a ruhákból is kiszedhetők a festékfoltok, ahogy a gyerekek kezéről is eltávolíthatjuk a segítségével a ragasztós tetoválásokat. De akár akkor is megoldást tud nyújtani, ha rágógumi kerül a hajunkba valami módon. Ilyenkor ugyanis elég, ha babaolajat oszlatunk el a problémás területen, majd egyszerűen hajat mosunk. Mindenképpen megéri tehát babaolajat tartani otthon, hiszen valóban nagyon sokrétűen alkalmazható. Számos kozmetikai terméket kiválthatunk vele, és lehet, hogy még a bőrünknek is jobbat teszünk általa.