Az év pozitív befejezése

Az év vége közeledtével stresszesek lehetünk otthon és a munkahelyen is. Az ünnepek közeledtével sokan elkezdenek gondolkodni a közelgő szabadidejükön, és terveket készítenek a családdal és a barátokkal. Fontos azonban, hogy ne hagyjuk, hogy ez az örömteli évszak elterelje a figyelmünket a munkahelyen.

[wp_ad_camp_1]

Valószínű, hogy már elkezdte felvázolni a következő év céljait. Valószínű, hogy az előző év egyes céljai átkerülhetnek az új évbe. Nem kell megvárni, amíg az óra éjfélt üt, hogy elkezdhesse munkáját az elkövetkező év céljainak elérésében. Írja le az összes szakmai és személyes célját, és határozzon meg egy jó kiindulópontot. Az előre dolgozás nemcsak a büszkeség érzését kelti, de amikor eljön az ideje, hogy egy kis szabadságot vegyen ki az ünnepekre, akkor jobban élvezheti azt, mert már utolérte magát. Noha nem akarja, hogy az ünnepek zavarják és elvonják a figyelmét a munkahelyi felelősségéről, mégis nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy kapcsolatba lépjenek munkatársaival. Akár vállalati ajándékcserén, akár valamilyen ünnepi partin vesz részt, szánjon egy kis időt, hogy beszéljen munkatársaival, és ismerje el őket mindazért, amit tesznek a vállalat érdekében.

A munkatársaival való szívélyes kapcsolat folyamatos munkát igényel, ezért rendkívül fontos, hogy értékelje őket, amikor csak tudja. A kollégáknak nem kell a legjobb barátoknak lenniük, de az általános morál és néha a munka teljesítménye miatt is jó, hogy mindenki kijön egymással és tiszteli kollégáit. Ez egy lehetőség arra, hogy becsületesen értékelje önmagát és azt, hogy hol tart a karrierje során. Ennek az értékelésnek a segítségével felvázolhatja és módosíthatja hosszú távú karriertervét. Ez sokkal nagyobb feladat, mint pusztán az év céljainak kitűzése, de ennek az év végén történő összegzése előnyös, mivel még egy évnyi információ áll rendelkezésére a gondolkodási folyamat irányításához.