Az ételek frissen tartása

Az emberek többsége képes a vásárlás során több élelmiszert vásárolni, mint amennyi elfogyna. Bizonyára minden ember szeretné megelőzni, hogy a drága pénzért megvett ételeket ne kellessen kidobnia a szemétbe. Összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozólag, hogy hogyan tárolhatja az élelmiszereket, hogy frissek maradjanak.

[wp_ad_camp_1]

A felmérések során kiderült, hogy sokszor az emberek tejből vásárolnak a legtöbbet, ezért sok esetben nem tudják elfogyasztani a megvásárolt tej mennyiségét teljes egészét. Sokak által használt tipp, hogy a tejet vásárlást követően lefagyasztják, mivel így bármikor friss tejet fogyaszthatnak. Érdemes oda figyelni arra, hogy a palack ne teljesen legyen tele a tejjel, mivel a folyadék térfogatban növekedni fog. Praktikus tipp a tojás jégkockatartóba való lefagyasztása, mert így megelőzhető, hogy a termék a szemetes kosárba kerüljön. A fagyasztott tojás bármikor könnyen és egyszerűen felhasználható rántotta készítésekor. Ha a főzés során több szószt készített, akkor a felesleges adagot tegye el egy jól záródó zacskóba majd fagyassza le, és a következő alkalommal  felhasználható.

Friss ételek
Friss ételek

Mindenki tapasztalta már, hogy a salátát a megvásárlás után rövid idő alatt el kell fogyasztani, azonban, ha szalvétába csomagolja, akkor hosszabb ideig megőrizhető a frissessége. Az alma is hosszú ideig tárolható, ha hűtőbe helyezi, de arra oda kell figyelni, hogy a gyümölcsök ne érintkezzenek egymással, mert így a rothadás nem minden alma esetében indul be. A sárgarépa rövid idő alatt megfonnyad, vagy éppen megrothad, azonban, ha vásárlás után homokba helyezi, akkor hosszabb idő után is friss zöldsége lesz otthon. Az újhagyma fejeket ajánlott vízben tárolni, hiszen így tökéletesen megőrzi a frissességét.