Az esküvői fotózás építőelemei

A cikk a cím ellenére nem építkezésekről szól, csak munkáról. Méghozzá az esküvői fotózásról. Azért tartom ezt fontosnak, mert életünk legszentebb napja az esküvő. Ha az esküvői fotózásról kell döntenünk, nem bízhatjuk azt egy bizonytalan eszközökre re, vagy baráti szívességre! Ilyenkor nyilvánvalóan minőségi profi munkát szeretnénk, de tanácstalanok vagyunk, hogy kivel és készíttessük el az esküvői képeket.

[wp_ad_camp_1]

Aggodalomra semmi okod nem lesz, ha a megfelelő szakembert bízod meg az esküvői fotózás elvégzésével, ő tudni fogja a dolgát! A cikk nem építőipari kaland bár annak látszik az esküvői fotózás építőelemiről szól.

Az esküvői fotózás nem játék, nem szívesség, hanem munka!

Az összetartozásunkat jelképező esküvő pontosan ugyanolyan fontos része az életünknek, mint a saját házunk felépítése. Ha az esküvői fotózás menetét úgy képzeljük el, mint egy építkezést, akkor az építkezésen a fotós a kőműves, az okos telefon és a szívességből történő fotózás pedig a segédmunkások. Segédmunkással pedig nem építtetünk házat, én legalábbis nem tenném!

Esküvői fotózás
Esküvői fotózás

Az építkezésről természetesen egyik sem hiányozhat, de az esküvői fotózás nem játék! Nincs több sanszod aznap. Egy elrontott alapozásnál sincs.. Ha biztos alapokon álló “házépítés” a cél, akkor sok mindenre szükségünk lesz, a szakember pedig nélkülözhetetlen a fotózáshoz, mert az épülő ház nem omolhat össze!

Az esküvői fotós munkaterülete

Ha az esküvői fotózás ceremóniáját egy telekhez, avagy építési területhez hasonlítjuk, akkor a fotós látszólag szabadon mozoghat egy óriási munkaterületen, de csak az arra kijelölt helyen. Azt azonban tudnunk kell, hogy a fotózás nem kizárólag az esküvő napján és helyszínén történik! Sokkal kényelmesebb másik napon tartani, így elkerülve az aznapi rohanást!

Míg a kőműves állapotfelmérést végez a munkakezdés előtt, az esküvői fotós is tart egy “főpróbát”, amivel kiszélesíti a munkaterületét. A jó fotós már az esküvő előtt fotóz egy általunk választott romantikus helyszínen, hasonlóképpen, mint a páros fotózás, vagy a jegyes fotózás alkalmával. Így nemcsak jó képeket kaptok, de felkészülten és rutinnal tudtok az aznapi esküvői fotózás alkalmával szerepelni. Egyúttal megismeritek a fotós munkastílusát is. Az esküvői helyszín a telek lesz. Ennek szépsége fogja meghatározni a sorozatunk nagy részét! A ház alapja pedig az ifjú pár. A kamera előtt álló pár nélkülük nincs esküvő sem! A képzeletbeli házunk falait a profi esküvői fotós adja. Akinek munkája remélhetőleg felidézi majd az aznap pillanatait akár több évtizeden keresztül. Az esküvői hangulat fel elevenítéséhez a legjobb dolog pedig egy esküvői fotókönyv. Ő lesz a háztetőnk! Hiszen a legfontosabb koronaékszer egy esküvő után. Ezt fogja a nagyi megnézni először. Egy-egy digitális fotó nagyon szép tud lenni, de fotográfia mindig a nyomtatott képről szólt. Egy profi tud neked mutatni többet is belőle. Ez alapján eldönthetitek, hogy megbízzátok–e az esküvői fotózás feladatával.