Az elektromos radiátor

Az elektromos radiátor használata ma újra virágkorát éli. Sokan döntünk az elektromos radiátor használata mellett, hiszen igen alacsony bekerülési költséggel beüzemelhetőek. Egy hétvégi ház megvásárlása esetén is érdemes a téliesítés az elektromos panelek segítségével megoldani.

[wp_ad_camp_1]

Tekintsük gyorsan át, hogy milyen előnyökkel jár ez a fűtési lehetőség a hagyományosabb és elterjedtebb társaival szemben. Az elektromos panel egy teljesen független fűtési lehetőség, amely akár utólag is beépíthető. Nem kell a teljes lakást, vagy hétvégi házat romba dönteni ahhoz, hogy beüzemelhessük. Karbantartási költségei minimálisak, vagy szinte nincs is, hiszen nem kell légteleníteni, nem kell a kéményseprői díjat kifizetni, és természetesen az éves kazánellenőrzés költsége is kiiktatható. A fűtőpanelekben általában egy speciális fűtőbetét kerül elhelyezésre, amely teljesen hangtalan működést biztosít. Mivel ez a fűtőbetét nem izzik, így élettartamáról elmondhatjuk, hogy szinte korlátlan.

Elektromos radiátor
Elektromos radiátor

Az eddigi tapasztalatok alapján szervizköltséggel sem kell számolnunk, hiszen semmilyen mozgó alkatrészt nem tartalmaz. A panelek felületi hőmérséklete általában 80 C fok, de már léteznek olyan kivitelezésűek is, amelyek csak 60 C fokosak.  Minden panel fröccsenés ellen védett, így akár a fürdőszobákban és egyéb vizes helyiségekben is beszerelhetek. A beszerelt túlmelegedés gátlók, szintén biztonságunkat szolgálják. A szerelést pár csavarral megoldhatjuk, még szakember közreműködése nélkül is és a takarítása is igen egyszerű, hiszen az előrebillenthető lap mögött bátran megoldhatjuk a portalanítást.