Az Egyesült Államok 2 millió munkahelyet teremthet, ha beindul a turizmus

Az Utazási és Idegenforgalmi Világtanács (WTTC) által összeállított legfrissebb kutatásból kiderül, hogy több mint 2 millió munkahely jöhet létre, ha a nemzetközi utazás a nyüzsgő nyári időszak előtt újra megnyílik.

Ezzel azt mondják, hogy ha a jelenlegi korlátozások továbbra is fennállnak, és a nemzetközi utazások nem engedhetők újra nagyobb kapacitással az elkövetkező hónapokban, a WTTC arra figyelmeztet, hogy az amerikai munkahelyek esetleges helyreállítása felére, csak 1 millióra csökken. A WTTC legújabb gazdasági modellezése szerint az Egyesült Államok utazási és turisztikai ágazatának a nemzetgazdasághoz való hozzájárulása 105 milliárd dollár a tét, ha az utazás nem folytatódik a megszokott módon. Ezenkívül attól is tartanak, hogy ha nem tesznek azonnali lépéseket az Egyesült Államok számára a nemzetközi utazások helyreállítása érdekében, akkor az ágazatban dolgozók millióinak a gazdaságra és megélhetésére gyakorolt ​​hatása pusztító lehet.

A WTTC hozzáteszi, hogy most jó alkalom az utazás újbóli megnyitására az Egyesült Államokba. A The New York Times szerint az amerikaiak 41 százaléka két oltást kapott, 51 százaléka pedig legalább egy adagot. Az új esetek, kórházi kezelések és a halálozások az Egyesült Államokban ugyanolyan alacsonyok, mint a pandémia kezdete óta. Ezenkívül a WTTC jelentése szerint a fogyasztók bizalma megerősödött az utazások foglalásában és megtervezésében. Az elmúlt év gazdasági visszaesése ellenére az Egyesült Államok megtartotta vezető szerepét, mint a globális szektor legnagyobb utazási és idegenforgalmi hozzájárulója. A WTTC arra figyelmeztet, hogy a nemzetközi utazások folyamatos hiánya veszélyeztetheti az Egyesült Államok helyzetét a világ legfontosabb üzleti és szabadidős utazási központjaként, mivel Európa és a világ további régiói újból megnyílnak.