Az egészség a legfontosabb

Azt szokták mondani az egészség a legfontosabb az életben. Bizony rengeteget foglalkozunk vele, a megőrzésével, a betegségek megelőzésével. Időt és pénzt sem sajnálunk rááldozni. Néha az a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, ha a saját hűtőnkbe nézünk körül, és ott kezdjük a tudatos életmódot, illetve ott találhatunk olyan ételekre, amelyek az egészségünk barátai. Mindjárt ott van, a mindennapok szereplője, amit néha nem értékelünk eléggé, a tojás!

[wp_ad_camp_1]

A tojás gazdag fehérje- és aminosav-forrás: sőt, azon kevés ételek egyike, amelyek teljes értékű fehérjéket tartalmaznak, vagyis mind a kilenc esszenciális aminosav megtalálható benne, amelyre a szervezetünknek szüksége van. Ezen kívül tele van számos vitaminnal és ásványi anyaggal. A tojás kiváló étel az agy karbantartásához, segít az egészséges testsúly megtartásában, védi a szem egészségét, segíti az izomépítést, a magas B12-vitamin-tartalmának köszönhetően javít a hangulaton és féken tartja a stresszt, sokan úgy tartják, a tojás segít a depresszió kezelésében is. Kutatók azt is kimutatták, hogy a tojás antioxidáns hatása csökkentik a rák kialakulásának kockázatát és megelőzik a szív- és érrendszeri betegségeket is, segít egészségesnek maradni terhesség alatt, erősíti a csontokat. A tojás erősen tartja a csontokat és a fogakat a benne lévő foszfornak, D-vitaminnak és kalciumnak köszönhetően.

Egészség
Egészség

Az egészség mellet a szépség sem elhanyagolható szempont, a szépségápolásban is egyik legjobb barátunk a tojás! A haj és a körmök fehérjékből épülnek fel, így a tojás magas fehérjetartalma egészségesen tartja őket. Tojásos hajpakolást is szoktak alkalmazni a haj gyorsabb növekedése érdekében. Emellett még tisztítja az arcbőrt is. A tojásfehérjét arcpakolásként is használhatjuk, hogy felszívja a bőrben található felesleges olajt, feszesebbé tegye a bőrt és összehúzza a pórusokat. Segít a pattanások kezelésében és a bőrhibák gyógyításában is.