Az amerikai sport varázslatos

Nem véletlenül rajongunk sokan az amerikai sportokért. Nem csak a baseball és az amerikai foci kápráztat el bennünket, hanem a világon egyedülállónak számító kosárlabda liga és a jégkorong bajnokság is.

[wp_ad_camp_1]

A Sport of USA egy kivételesen gazdag gyűjtőoldal, ahonnan elérhetjük az Egyesült Államok sportvilágának legfontosabb és legérdekesebb híreit. Ami igazán fontos az ottani sportéletben, az megtalálható a gyűjteményben.

A sportoldal hasábjain természetesen kiemelt jelentőséget kapnak az NFL hírei. Az amerikaifutball-szövetség ligájában minden héten kőkemény ütközetek zajlanak. Nem véletlen, hogy az amerikai nézőkön kívül egyre több európait vonzanak ezek a meccsek. Felsorolni is nehéz lenne, hány amerikai filmet ihletett az amerikai futball. Ez is jól mutatja annak a kultusznak a nagyságát, amely körüllengi a sportágat.

Nem lehet úgy beszélni az amerikai sportról, hogy ne kerüljön szóba a baseball. A MLB ma is nézők millióit szögezi a képernyők elé, illetve százezreket vonz be a stadionba. A kis srácok már egészen fiatalon ütőt és kesztyűt vesznek a kezükbe, hogy eltanulják a sportág fortélyait.

Sport of USA
Sport of USA

Na és persze ott van az NBA, amely az európai emberek számára talán a legvonzóbb. A kosárlabdát sehol nem űzik olyan magas szinten, mint az Amerikai Egyesült Államokban. Az NBA mérkőzéseit talán úgy is jellemezhetnénk, mint egy felsőbb ligát, amelyhez képtelenek felnőni a különböző országok nemzeti bajnokságai.

Természetesen az Államoknak is szüksége van autóversenyre. Mi már természetesnek vesszük, hogy az autóversenyzés királykategóriáját a Forma-1 jelenti, ám az amerikaiak ezt egészen másként látják; szerintük a Nascar az igazi autóversenyzés. Talán igazuk lehet?

A sportszerető embereknek mindenképpen érdemes az amerikai sportokkal ismerkedniük, hiszen fantasztikus meccseket és kőkemény jeleneteket láthatnak. Az újdonság a sportban is gyönyörködtet.