Az álom rejtett világa

Az embereket régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy vajon mit is jelentenek az éjszaka folyamán átélt események, melyeket alvás közben élünk meg. Az álom mindig is misztikummal fonta át mindennapjainkat, s bár jól tudjuk, hogy gyakorlatilag a nap folyamán velünk történt feldolgozatlan, pozitív, vagy éppen nagyon is negatív történések köszönnek vissza sokszor álmunkban, mégis szeretnénk magyarázatot találni azokra a sokszor talán furcsának tűnő összevisszaságokra, melyekkel alvás közben találkozunk.

[wp_ad_camp_1]

A lélek rejtelmeit ismerve többen megpróbálták álmoskönyv formájában összegyűjteni a leggyakrabban előforduló motívumokat, elemeket, de a valós jelentéstartalomra csupán a személyiség és az életút ismerésével kerülhet sor.

Az álomfejtés tudománya tehát jóval összetettebb folyamat annál, mint hogy egyes megjelenő képeket társítsunk olyan dolgokhoz, melyek talán saját szempontunkból semmilyen jelentőséggel nem bírnak. Az emberi agy és lélek olyan furcsa képződmények, melyek megértése ennél jóval bonyolultabb. Mindenesetre tény, hogy akik érdeklődnek az álomfejtés és az álmoskönyvek világa iránt, minden bizonnyal kellemes és izgalmas időtöltésnek tartják érthetetlen álmaik újragondolását.

Álomfejtés
Álomfejtés

Az álom világával kapcsolatban felmerülő megérteni akarás pedig a legjobb út afelé, hogy tisztában legyünk azokkal a folyamatokkal, melyek pszichénkben zajlanak. Ez pedig, mint jól tudjuk, elengedhetetlen ahhoz, hogy mindennapjainkat kiegyensúlyozottan, boldogan, megértve önmagunkat és másokat, harmóniában élhessük.