Az Aloe Vera gyógyhatású nővény

A gyógynövények nagyon jó gyógyhatással van az emberi szervezetre. Gyógyító, pozitív tulajdonságaik manapság ismertek. Bár a modern kori orvosi megítélése az Aloe Verának nem egészen egyértelmű, mégis számos, az emberi szervezetre jótékony hatását ismeri a tudományos világ.

[wp_ad_camp_1]

250 féle, az emberi testnek fontos alkotóelemét, enzimjét, szénhidrátját különböztetik meg ennek az elixírnek. A trópusokon őshonos. Pozitív tulajdonságai miatt több ezer éve kedvelt. Már Kr.e. is elterjedt volt a Földközi–tenger keleti partvidékén. A növény pozitív tulajdonságait már Hippokratész is ismerte. A nővény megítélése a századok során sem változott. Megnyugtató, fiatalító és immunerősítő hatása van. Sokáig a levél külső részében található aloint használták külsőleg, szárított porként. Később azt a gélt, amit a levél belseje tartalmaz, kezdték el használni. Az Aloe Vera leveléből kivont friss gél mindenféle panaszok enyhítésére alkalmas. A folyékony, ivásra alkalmas Aloe Vera gél számos vitamin és ásványi anyagot tartalmazó elsőrendű táplálék-kiegészítő; az immunrendszer, a gyomor és béltraktus kiváló szabályozója (erősíti az immunrendszert, valamint segíti az emésztést és a szervezet méregtelenítését).

Aloe vera
Aloe vera

Az innivaló Aloe Vera gél számos vitamint tartalmazó elsőrendű táplálék-kiegészítő. Aktiválja, serkenti a vér- és nyirokkeringést, a vese-, máj- és epehólyag funkciókat. A reumás fájdalmakra is jó. Gyógyító hatással van a pszichére. A növény jó hatással van az emésztésre. Az Aloe Vera kiváló hatásai miatt kedvelt, mindenféle formában alkalmazzák a különböző betegségekre. Legjobb azonban a megelőzésben, kiváló tinktúrát készíthetünk belőle. Ez citrommal, és gyömbérrel kiegészítve verhetetlen. Finom és gyógyhatása nagyon magas!