Az almaecet élettani hatásai

Az almaecet az egyik legnépszerűbb természetes gyógyászati eszköz, amely rengeteg dologra használható és már nagyon régóta ismerik és használják. Nagyon sok felhasználási módja ismert és az egészségre gyakorolt hatásai kifejezetten pozitívak. Sokan hívják csodaszernek és az ecetfajták között ez az egyik legértékesebb.

[wp_ad_camp_1]

Az almaecet hatásai az emberi szervezetre kifejezetten pozitívak. Az ecetnek megvan a maga savanykás, enyhén csípős íze, amit nem mindenki kedvel, vannak azonban kellemesebb aromájúak is, mint például az almaecet, amely nem csak az ételek ízesítésére, hanem az egészség megőrzése érdekében is használnak, fogyasztanak. Egyre többen használják és egyre népszerűbb a konyhákban is. Az almaecet tulajdonképpen az alma elterjedése során létrejövő almabor további fermentálásával jön létre, és igen alacsony, öt százalék sav tartalmú. A benne található értékes tápanyagok miatt (kalcium, magnézium, szilícium, vas, foszfor, aminosavak, enzimek, nátrium, A- és C-vitamin, béta-karotin) már az ősidők óta használják és alkalmazzák.

Almaecet
Almaecet

Magas rosttartalma miatt enyhíti a gyomor- és emésztési problémákat, valamint csökkenti a szervezet koleszterinszintjét, antioxidáns-tartalmának köszönhetően pedig a szív-és érrendszeri, illetve a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepe van. Használható magas vérnyomás, asztma, ízületi gyulladások és migrén kezelésére is. Kifejezetten jó fertőtlenítőszer, gomba-és baktériumölő hatása van. Azoknak is ajánlott, akik fogyni szeretnének, ugyanis az almaecet kiválóan alkalmazható fogyókúra esetén, mivel felgyorsítja az anyagcserét, vízhajtó, segíti az emésztést, étvágycsökkentő és méregtelenítő hatása van, és nem utolsó sorban gátolja a zsírok lerakódását a szervezetben.