Autó ami üzemanyagot gyárt, amit nem kell tankolni

Talán első olvasatra kissé futurisztikusan hangzik, hogy egy autó üzemanyagot gyárt, pedig bizony így van. Persze még nem kapható a piacon, még csak kísérletezési fázisban van, de már az is ígéretes, hogy lesz olyan autó, amit végre tényleg nem kell folyamatosan tankolni, nem kell aggódni a drága üzemanyag költségek miatt.

[wp_ad_camp_1]

Az autót egy holland diákokból álló fejlesztő csapat alkotta. Olyan napelemes autót építettek, ami 600 km-t tud megtenni anélkül, hogy egyszer is tankolni kellene. Az igazi érdekesség mégis az, hogy az autó annyi elektromos áramot képes termelni a napelemei segítségével, hogy a felesleget aztán képes átadni a háztartásnak, illetve a hálózat számára.

A holland fiatalok már nevet is adtak az új szerzeménynek. Az autót Stella névre keresztelte el a Solar Team Eindhoven a diákcsapat, akik a munkát elvégezték, akik a fejlesztésén dolgoztak. Lehet, hogy a nagyobb üzemanyag forgalmazó cégek tetszését ezzel nem vívták ki, de tanáraik elismerését biztosan, sőt azt hiszem mindenkiét aki nem akar fizetni az üzemanyagért.

Stella autó
Stella autó

Az autó speciális alumínium és szénszálból készült. Ezen összetevőinek köszönhetően természetesen rendkívül könnyű szerkezetről van szó. Mindemellett érdemes még azt is megemlíteni, hogy az autót kényelmes családi autónak is lehet használni, tehát kivételesen nem egy szuper modern autóról van szó, amiben csak egy személy foglalhat helyet. Az autó igazán igényes, áramvonalas kialakítású, sőt a műszerezettsége is igen fejlett.

Ha érdeklik az alternatív technikák vagy egyszerűen csak a fura autók vonzzák, esetleg az újításokkal lehet elcsábítani, akkor tudnia kell azt is, hogy hamarosan, pontosabban október közepén a World Solar Challenge versenyen vonultatják fel a járművet, ami a versenyen 3000 kilométert fog majd megtenni az előzetes bejelentések alapján.