Átverés, amely a NordVPN-t imitálja

A NordVPN biztonsági csapatának tudomására jutott egy csaló weboldal, amely a céget megszemélyesíti annak érdekében, hogy rosszindulatú programokkal fertőzze meg az áldozatokat. Miközben a webhely lebontásán dolgoznak, szeretnék a felhasználókat tájékoztatni, hogy elmagyarázzák, mi történik.

[wp_ad_camp_1]

A csalók elkészítették a weboldal másolatát, amely nem jogos URL, és nem üzleti tevékenységre használják. Az oldal letöltheti a Windows alkalmazásokat. Az alkalmazás mellett azonban a felhasználók egy vírust is letöltenek – pontosabban a „Win32.Bolik.2 trojan” vírust. „Ennek a rosszindulatú programnak a használatával a hackerek webinjekciókat, forgalom lehallgatásokat, billentyűzárakat és információkat lophatnak el különböző bank-kliens rendszerekből.”-Ezek a meglátások Dr. Web-től, az antivírus-fejlesztők csapatától származnak, akik először jelentették az átverést.

Ez azt jelenti, hogy a vírus gyakorlatilag bármit megfigyelhet, amit online csinál, és ellopja az online banki adatait. A felhasználók semmilyen körülmények között ne töltsék le az alkalmazást erről a webhelyről, és ha lehet ne s látogassák meg azt. Mindig ellenőrizze az URL-t. Bármilyen felhasználó, aki mindig ellenőrzi a látogatott webhely URL-jét, sokkal valószínűbb, hogy átlátja ezt az átverést. Az URL-t gondosan kiválasztották, hogy hasonlítson a NordVPN-re, de nem az. Az egyetlen hely, ahol nem folytatnak üzleti tevékenységet a nordvpn.com webhelyen alapuló URL-címen, olyan országokban vannak, amelyek blokkolják az alap weboldalt. Más legitim URL-ket használnak ezekben az országokban, hogy a felhasználók letölthessék alkalmazásaikat. Ha nem biztos abban, hogy az Ön által használt webhely a NordVPN legális webhelye, vegye fel a kapcsolatot a céggel.