Aranyos kis beltéri növények

A szobanövények kiszűrik a levegőnket, emelik a páratartalmat a környezetünkben, és egy kis természetet kölcsönöznek környezetünknek. Azonban nem mindenkinek van helye lantlevelű fikusz vagy areca pálma növény termesztésére odabent. Neveljen inkább egy aranyos kis szobanövényt egy teáscsészében, vagy kis cserépben a párkányon vagy bárhol, ahol növényre van szüksége.

[wp_ad_camp_1]

A párnafű növény minden szempontból aranyos, hiszen a rengeteg apró levél jellemet és bájt ad ennek az egyszerű szobanövénynek. Növelje a párnafű növényt egy kis terráriumban vagy egy üvegben, fényes, szűrt napfényben, hogy ez a kis növény megkapja a nedvességet, amelyre vágyik, hogy buja maradjon. A pozsgás növények Senecio nemzete annyi érdekes levélformát ad nekünk, köztük a S. rowleyanus növényt, amely nagyban hasonlít minden gyerek legkevésbé kedvelt zöldségéhez. A növény szokatlan levélformája segíti virágzását, mivel a gömb alakú levelek maximalizálják a vízvisszatartást, miközben minimalizálják a levelek felületét, ami a párolgás következtében elveszett vizet eredményezne. A növény szűrt fényű meleg helyiségben növekedhet akár egy függő edényben is.

Kevés olyan növény van, mint a Tillandsia nemzetségben levő növények. Ezek az epifitonok ágakon ülnek fagymentes környezetben, és a tüskés leveleiken speciálisan adaptált pikkelyek segítségével veszik fel a levegőből a szükséges nedvességet. Szerelje őket uszadékfára, rendezze be őket egy kosárba, vagy hozzon létre talajmentes mini terráriumot ezekhez a rendetlenség nélküli növényekhez. Nagyon lassan nőnek, és csak részleges napfényre van szükségük, és hetente vízbe kell tenni őket, hogy hidratáltak maradjanak. A Sedum morganianum tökéletes szobanövény annak a személynek, akinek fényes, napos foltja van a házban, és van helye egy kis kúszó növény számára.