Anonim e-mail küldése

Mi van, ha bizalmas információkat tartalmazó e-mailt kell küldenie, és személyazonosságát nem szeretné felfedni? Mi van, ha nyomon követhetetlen e-mailre van szüksége az ilyen információk fogadásához?

[wp_ad_camp_1]

Az e-maileket úgy tervezték, hogy azonosíthatóak legyenek a kétirányú kommunikáció miatt, de nem feltétlenül kell így lennie. Az e-mailek névtelen küldésére és fogadására számos módon van lehetőség. Az anonim e-mail, létfontosságú lehet a bűnözés, a korrupció, a visszaélések, a csalások, a szexuális zaklatás vagy a törvény egyéb megsértése elleni küzdelemben. Annak ellenére, hogy a bejelentők általában az igazságosságért harcolnak, ezzel veszélybe sodorják magukat. A vádlott megfélemlítheti őket, vagy akár jogi lépéseket is kezdeményezhet ellenük. Ezért az anonimitás megegyezik a védelemmel.

Az újságírókat gyakran figyelemmel kísérhetik és megcélozhatják olyan hatalmas intézmények, vállalatok vagy kormányok, amelyek nem akarják, hogy titkaik nyilvánosságra kerüljenek. Az anonim e-mailek biztosítják az újságíróknak a forrásaikkal való kommunikációt és az eredményeik közlését, miközben csökkentik a megtorlások kockázatát. A vállalkozások és a spamküldők a weboldalak, vitafórumok és levelezőlisták nyilvánosan elérhető e-mail címeket gyűjtenek. Ezután ömlesztett e-mail marketing kampányokban használják fel őket. Annak elkerülése érdekében, hogy a spam mappát valaki tele pakolja, érdemes lehet névtelen e-mail címet használni. Ha bejelentkezik más platformokra személyes e-mailjével, sok értékes adatot ad a technológiai óriásoknak önmagadról. Az olyan vállalatok, mint a Google vagy a Facebook, összegyűjtik ezeket az információkat, majd megosztják azokat harmadik felekkel, vagy maguk használják ezeket az adatokat az Ön célzott hirdetéseinek megjelenítéséhez.