Amit érdemes kipróbálni Antalyán

A Földközi-tenger partján fekvő Antalya egy gyönyörű város, rengeteg látnivalóval és tennivalóval. A török Riviérát nem a semmiért nevezik türkizkék tengerpartnak. Akár a gyönyörű tengerpartokhoz, a történelmi nevezetességek sokaságához, akár a varázslatos vidéki vízesésekhez látogat, Antalya egy fantasztikus utazásról ad majd önnek emlékeket.

[wp_ad_camp_1]

Az Antalya nyugati oldalán tornyosuló Tunek Tepe egy hatalmas domb, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra, az Antalya-öbölre, és a partvidék elindul a távolba. Az egyik legjobb módszer a csúcsra való feljutáshoz a felvonó a hegyoldalon, amit mindenképp érdemes kipróbálni. A tetején található egy étterem és egy éjszakai klub, ha egy emlékezetes helyen szeretné áttáncolni az éjszakát. Ha a klub nem az ön asztala, akkor a Tunek Tepe-t az általa kínált csodálatos panorámaképek miatt is érdemes fellátogatni. A történelmi városközponttól tíz kilométerre keletre fekvő Lara tengerpart egy kedves hely, ahol egyszerűen csak lazulhat és pihenhet, miközben barnul a tengerparton.

Antalya
Antalya

Ez a hely sok turisztikai létesítménnyel rendelkezik, így könnyedén elfogyaszthat egy italt, vagy leülhet enni az egyik közeli étterembe. Kicsit távolabb több különféle szállodát és szálláslehetőséget találhat, ha az Antalyában tartózkodás során még közelebb szeretne lenni a tengerparthoz. Antalya egyik legismertebb nevezetessége, a Yivli Minaret tornyai, ami egy elegáns emlékmű, és ez ragyogóan bemutatja a Seljuk építészetét. A XIV. Századi mecset az egyik része, melyet ma is használnak, a Yivli a történelmi központban található. A Yivli 38 méter magasan fekszik, és itt található az Antalya Néprajzi Múzeum, ahol rengeteg régi és érdekes tárgy található, amelyeket megtekinthet és sokat tudhat meg itt a történelemről.