Amit a kutyatápokról tudni érdemes

Napjainkban egyre többen tartanak kutyát, ami bizony nagy felelősséggel jár, ezért nem árt ha tudunk egy két dolgot arról, hogy mire kell odafigyelnünk a kiskedvenc táplálásával kapcsolatosan.

[wp_ad_camp_1]

A kutyatáp élelmiszer, amely a kutyák általi fogyasztásra alkalmas. Manapság nagyon sok kutyatáp kerül a polcokra és emiatt sokszor nehezünkre eshet eldönteni, hogy melyiket is válasszuk. Természetesen több szempontot is figyelembe kell venni vásárláskor. Nagyon fontos, hogy semmiképp ne vásároljunk olyan tápot, amelyen nincs részletesen feltüntetve, hogy milyen összetevőket tartalmaz, mikor jár le a szavatossága, vagy milyen mennyiségben adagolhatjuk azt. Fontos tudnunk például azt, hogy milyen állati eredetű a tép, mennyi a fehérjetartalma, stb. Általában a nagyon alacsony minőségű tápoknak sokkal alacsonyabb az ára is. Minden kutya számára az az ideális étrend, amelyben kiegyensúlyozott arányban kapnak helyet a fehérjék, szénhidrátok, vitaminok, zsírok, rostok és ásványi anyagok.

Kutyatáp
Kutyatáp

Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy a kiskedven egészségesen fejlődjön, immunrendszere, csontjai, szőre egészséges maradjon. A kutyatáp lehet száraz és nedves és szintén lényeges, hogy milyen arányban adagoljuk azt. A nedves táp önmagában nem elég, ezért általában a legtöbb gazdi nagyobb arányban ad száraz tápot kutyájának. Arra oda kell figyelni, hogy a száraz táp mellett, mindig legyen egy edényben lehetőleg friss víz. Folyamatosan figyeljük a kutya egészégi állapotát, hiszen abból sok minden kiderül. Ha egészséges a kutyus, akkor boldog, energikus, vidám, és külleme is szép. Mivel minden gazdi azt szeretné, hogy kutyája boldog és egészséges legyen, ezért fontos, hogy megfelelő tápot adjon kutyájának. Természetesen nehéz azonnal megtalálni a megfelelőt, de néhány fajta kipróbálása után kiderül, hogy melyik a legjobb a kutyus számára.