Amikor a lefolyó eldugul

Sajnos gyakori jelenség, hogy a háziasszonyok úgy tekintenek a lefolyóra, mint egyfajta szemetesre vagy épp konyhamalacra. A lefolyót nem lehet a végtelenségekig terhelni, idővel megadja magát és eldugul. Ennek elkerülése érdekében célszerű elővigyázatosnak lenni és nem mindent a lefolyóba önteni.

A lefolyó eldugulása kapcsán ide kattintva érhet el bővebb információkat! A dugulás elhárítására akár otthoni módszerekkel is lehet vállalkozni, hiszen nem kizárt, hogy sikerülni fog. Ez leginkább abban az esetben van így, ha csak kis mértékű dugulásról van szó. Ha a dugulás kezd rendszeressé válni, akkor nagy eséllyel hamar eljön az a pont, amikor a dugulás olyan mértékűvé válik, hogy csak szakember tudja elhárítani. A konyha esetében a mosogató elzsírosodása szinte elkerülhetetlen, azonban jellemzően nem csupán erről van szó, mivel a legtöbb háziasszony sokat tesz annak érdekében, hogy a dugulás előbb vagy utóbb bekövetkezzen. A házi praktikák közé tartozik a pumpa vagy a csőgörény használata, amelyek kisebb mértékű dugulások esetében szinte azonnali sikert okoznak.

Emellett sokat segíthet a lefolyó tisztító használata is. Ennek kapcsán fontos, hogy nem szabad túlzásba esni. Az sem előnyös, ha sosem használja, de az sem, ha napi szinten egy nagy adagot végig borít a mosogatóban. A túlzott lefolyótisztító használat ugyanis károsítja a lefolyó csövet. A legfontosabb megtalálni az aranyközéputat, egyik irányba sem szabad túlzásba esni. Ha semmiféle házi praktika nem válik be és a szennyesvíz nem akar távozni, akkor mindenképp szerelőt kell hívni. A szakember professzionális felszerelés segítségével hatékonyan elhárítja a dugulást, sőt hasznos tanácsokkal is szolgálhat a későbbiekre nézve a makacs dugulások megelőzése érdekében.