Álomszép karikagyűrűk

Tartsa a mondás, hogy a szerelem mindaddig nem létezik és nem igazi, még a két ember nem képes azt kimondani, hogy mi. Mára már az igazi jelképpé vált az összetartozás terültén a karikagyűrű, melyet a friss házasok közösen választanak ki az esküvő előtt.

[wp_ad_camp_1]

Majd egymás ujjára húzva ezzel ígérni örök hűséget. A karikagyűrű egy igazán találó jelkép, hiszen mi más jelképezhetné jobban az összetartozást és a hűséget, mint egy végtelen kör. A karikagyűrű egy olyan jelkép, amely akkor is a másikra emlékeztet bennünket, amikor nem vagyunk együtt. egyfajta kötelék, óvás és a szerelmet viseljük magunkon a karikagyűrűk által. A gyűrű nem csak egy házasságot szimbolizál, sokkal inkább a két lélek eggyé válását, és a két ember sorsa is megcserélődik. Többé már nem csak magunkról gondoskodunk, hiszen mindig ott lesz nekünk a másik, akit nem tudunk a gondolatainkból vagy a szívünkből kizárni. A karikagyűrűk, mint jelkép nagyon régi hagyománynak nevezhetőek, melyek egészen az ókori egyiptomi időkbe vezethetőek vissza. Az első karikagyűrűk bőrből, csontból és különféle fémekből készültek. Ám hamar rájöttek, hogy ezek az idő múlásával elkophatnak, vagy a fémek megrozsdásodhatnak.

Karikagyűrű
Karikagyűrű

Így ezt követően elkezdtél a különféle nemesfémek felhasználását. Többek között az arany és az ezüst használta volt a jellemző. Manapság nagyon sok ékszerüzlet áll a rendelkezésünkre, szebbnél szebb kollekciókkal. Egy lánykérés akár pezsgő és tengerpart nélkül is lehet csodálatos, ugyanis egy visszafogott lánykérés kereteink belül akár egy csodás gyűrű még fenségesebb lehet. Egy jól megválasztott gyűrű akár a legegyszerűbb pillanatokat is igazán különlegessé varázsolhatja. A lánykérős gyűrűk manapság kövekkel ellátott díszesebb gyűrűk, még a jegygyűrűkre továbbra is a minimális díszítés a jellemző.