Albérletben is otthonosan

Van aki akár egész életét albérlőként éli, van aki csak időszakosan él ezzel a lehetőséggel, végig a saját lakás reményét dédelgetve. Az albérlet is az otthonunk akármennyi időre, ezért ott is jól kell éreznünk magunkat.

[wp_ad_camp_1]

Természetesen nagyon sok múlik a választott lakáson, hogy kisebb vagy nagyobb, melyek az erősségei, gyenge pontja. Az is fontos a tulajdonosnak milyen feltételei vannak, mit változtathatunk és mit nem. Mondanom sem kell, hogy biztosan mindenki alaposan megfontolja azokat a szempontokat, amelyek szerint választ lakást. Kompromisszumot azonban biztosan kell kötni. Miután szemrevételeztük a terepet és megegyeztünk a ház tulajdonossal, érdemes költözés előtt átgondolni, nekünk mi a fontos. Amennyiben szeretnénk kicserélni egy két dolgot, például, wc csészét, kagylót, ágyat, matracot, esetleg a rosszul szigetelő ablakokat, ajtókat érdemes kialkudni a tulajjal, van aki leszámolja az albérlet árából, ha bizonyos dolgokat korszerűsítünk . Aztán jöhet az alapos fertőtlenítés.

Albérlet
Albérlet

Költözéskor előre számot kell vessünk az újabb lehetséges költözéssel, ezért olyan dolgokkal dobhatjuk fel a lakást, amelyek könnyen mozdíthatók, könnyen cserélhetők. Falragaszok, tapéták, papír dekorációk praktikusak lehetnek. Összecsukható, könnyű szerkezetű székek, kisebb szőnyegek, könnyen tisztítható, csomagolható esetleg pótolható dolgok. Érdemes szekrények helyett polcokat, mutatósabb dobozokat alkalmazni. Komoly pénzt olyasmibe fektetni, amit biztosan elvinnénk magunkkal a következő helyre is. A teret kedvünkre formálhatjuk függönyökkel, paravánokkal, nagyobb tükrökkel, amelyek lehetnek akár talpasak, hogy ne kelljen erős szegeket verni a falba. De a világítás is sokat dobhat a lakáson. A tompa fényektől úgy érezhetjük barátságtalan a lakás. Érdemes kipróbálni, milyen a szoba erősebb, ragyogóbb, melegebb fényben.