Ajánlott fák a medencék körüli tereprendezéshez

Az úszómedence körüli tereprendezés központi szerepet játszik a kültéri lakótér számára létrehozni kívánt megjelenés és hatás szempontjából. Ha az ültetvényeket jól megválasztják és megtervezik, akkor a legjobb előnyökkel emelik ki a medencét. A helytelen döntések ronthatják az egész udvart. Vizsgálja meg a potenciális medence melletti fa végső magasságát és lombkoronaszélességét, hogy ne válasszon olyan dolgot, ami átveszi a medence területét és udvarát.

[wp_ad_camp_1]

Trópusi vagy szubtrópusi éghajlaton a pálmafa megfelelő választás, mert gyökereik hajlamosak egyenesen lefelé növekedni, és szűk terjedési szokásuk van. Csoportba vagy fürtbe ültetve ideális magánéletet biztosíthatnak a nagy leveleik miatt. A citrusfák színesek és személyiséget kölcsönöznek a medencének vagy az udvari kertnek. Ezek a növények a városi gazdálkodóknak vagy a kis terű kertekkel rendelkezőknek is lehetőséget nyújtanak gyümölcsöt termeszteni. Egyes citrusfafajták különösen alkalmasak konténerekben vagy kis területeken történő termesztésre. A medence melletti citrusfa cserépben történő termesztésének előnye, hogy mozgathatja, hogy kövesse vagy megvédje a naptól. Tipp: Ha a „törpe citrus” felirat szerepel a fán amit megvett, akkor valószínűleg alkalmas konténerben történő termesztésre.

A legjobb gyümölcsfa-lehetőségek az otthoni tereprendezéshez a citrom, a narancs, a mandarin, és a grapefruit. Bár nő, mint egy fa, és a tájban faként használják, a banán valójában gyógynövény. Az eredetileg Délkelet-Ázsiából származó, gyorsan növekvő lágyszárú évelő vastag szárú banánfának a föld alatti gyökerei által 6-10 láb széles vagy nagyobb csomók képződnek. Széles, nagy levelei trópusi megjelenést kölcsönöznek neki, de a szél könnyen elszakíthatja őket. Tájképi használatra válasszon egy magas fajtát, például a „kubai vöröset”, amely akár 25 lábra is megnő.