Ajakápolási tanácsok

Minden nő szereti, ha az ajkai ápoltak, és különféle divatos rúzsokkal festhetik ki azokat. Tudni kell, hogy a szánkon található bőr sokkal vékonyabb a test különböző részén található bőrfelületnél. Emiatt sokkal hamarabb kiszárad, hámlik, vagy megsérül. Ha megfelelően ápoljuk, gondoskodunk róla, akkor elkerülhetjük a kellemetlen kicserepesedett ajkakat.

[wp_ad_camp_1]

Az ajakápolók összetevője zsíros, olajos ennek köszönhetően nagy szerepet játszanak a bőr regenerálásában. Ezeknek a termékeknek gyógyító hatásuk van, ezért használatuk által megelőzhető a dehidratálódás. Az ajakproblémák közül a leggyakrabban a cserepesedés fordul elő, de megelőzhető, ha a naponta legalább két alkalommal használ ajakápoló terméket. Ajánlott olyan krémet választani, amely A-, C-, E-vitamint tartalmaz, valamint, amely az UV sugarak ellen is védelmet nyújt. Bizonyára ön sem tudja, hogy az ajak hámlás okozója a száraz levegő, ezért éjszakára érdemes párásító eszközt elhelyezni a hálószobában. A fertőzések következtében hólyagok jelennek meg az ajkakon, ezek fájdalmasak, és gyógyítása speciális krémek által lehetséges.

Ajakápolás
Ajakápolás

Fontos, hogy az ajkakon található bőrréteget ne rágjuk, tépkedjük, mert a nyál hatására megnövekedik az esélye a kiszáradásnak. A szakemberek tanácsa, hogy kerüljük a szájon áttörténő levegő vételt, és így a kicserepesedés is megelőzhető lesz. Lényegesen fontos, hogy minél több vitamint és ásványi anyagot jutassunk a szervezetbe, mivel a bőrnek szüksége van ezekre. Ne felejtse el, hogy az ajkakról is el kell távolítani a rúzst, szájfényt. Mézzel és cukorral rendszeresen dörzsölje át az ajkait, hogy hámlasztva, táplálva és hidratálva legyen ez a bőrfelület. A masszázs segíthet abban, hogy puhák legyenek az ajkak.