Ablak árak és akciók Siófokon

Mi az ami nagyon fontos egy ablak megvásárlása előtt, hogy ne később derüljenek ki a nyílászárók rejtett hibái? Mindenképpen megfontolandó, hogy melyik típust és szolgáltatót válasszuk magunknak! Ilyenkor oda kell figyelni, hogy hány év garanciát adnak, egyáltalán adnak e a munkára kivitelezésre.

[wp_ad_camp_1]

Valószínűsíthető, ha egy termék nem rendelkezik garanciával és nincs leinformálható munka a cég, vagy vállalkozás mögött, akkor a termék minősége is silány. Így ha egy vállalat, vagy vállalkozás több évnyi garanciát ad a termékre, akkor annak minősége remek, vagy kiváló. A termékek gyártónként eltérőek, egy azonban biztos, ha műanyag ablak vásárlásról van szó, akkor a résszellőző technológiával ellátott termékek a legjobbak. A műanyag ablakokról kering a tévhit, miszerint penész képződést okoznak. Mint azt már írtuk, ez tévhit, nem okoznak, csak nem megfelelő használat mellett, vagyis, ha az ablak remekül záródik és mi nem biztosítjuk házunk természetes napi légcseréjét.

Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy az ablakok és ajtók folyamatos levegőcserét biztosítsanak az otthonunknak. A műanyag ablakok rendkívül jó hőszigetelő képességének köszönhetően alakulhat ki ez a kellemetlenség. Résszellőzéssel folyamatos szellőztetést tudunk biztosítani, vagyis természetes légcserét. A kemény műanyag, vagyis PVC anyag igen sok jó tulajdonsággal rendelkezik a fa típusokkal szemben. Míg a fa ablakok nem képesek hosszú időkön át rendeltetésnek megfelelően működni, egy idő után elvetemednek, addig a műanyag típusok tökéletesek ilyen szempontból.

A fa hátránya még, hogy sok karbantartást és utómunkálatokat igényel, mint a rendszeres lakkozás, festés és csiszolás, addig a PVC nyílászárókat elég csak áttörölni nedves szivaccsal. A technikai fejlődéseknek köszönhetően a műanyagokhoz hozzáadva különböző adalékanyagokat remek tulajdonságokat tudunk kihozni, valamint olyan színeket vagyunk képesek előállítani, amelyek akár az élethű fát is utánozzák. Egy ilyen beruházás előtt érdemes vizsgálatokat végezni annak irányában, hogy melyik nyílászárónk szorul cserére, hol szökik a meleg. Az állapotfelmérés során tökéletes méreteket vesznek ezekről az elemekről, így akármilyen formát és méretet le tudunk gyártani.

Legyen szó, a félköríves, vagy négyszögletes ablakokról és ajtókról, vagy bármilyen más egyedi kinézetű és formájú megjelenésről. Az ajtók és ablakok nyitásiránya sem akadály, lehet toló, bukó, nyíló, vagy ezek variációi, minden megoldható. Kevesen tudják, hogy z üvegezéssel és változtathatunk a hőszigetelő képességen, ami nagyban megkönnyítheti a havi kiadásainkat. Míg egy huzatos ablakkal rendelkező háznál nagyban szökik a meleg a fűtésszezonban, addig egy hőszigetelt nyílászárókkal rendelkező ház lényegesebben több energiát takarít meg magának a hőszigetelt termékekkel. Ezek a szempontok igencsak sok pénzt és energiát takaríthatnak meg nekünk, főleg a mai világban, ahol egyre jobban előtérbe kerül a napenergia hasznosítsa és egyéb megújuló energiák hasznosítása. Egy tökéletes hőszigeteléssel rendelkező ablakok és ajtók beépítése házunkba megspórolja a saját árát is.

Ablak
Ablak

A legjobb, ha mindjárt véleményt is kérünk szakemberektől, minél többtől, hogy tudjuk mi a helyzet a nyílászárók piacán. A vélemények kérése után hasonítsuk bátran össze az árakat és a termékek profiljait. Egyes szolgáltatók ezeket kézhez adják, már ők megtették. A választásnál ügyelhetünk a biztonságunkra is. A különböző típusok képesek betörés védelemre is. Ez mind az üvegezés és a vasalatok másságában is jelentkezhet. Szeretné, ha értékei és otthona tökéletes biztonságban lenne? Akkor a betörésvédelemmel ellátott több ponton záródó nyílászáró rendszereket ajánljuk. Az üvegezést változtathatjuk, így lehetővé tehetjük, hogy kívülről ne lássanak be a szobánkba, vagy az üveges bejárati ajtóknál a lakásba.

A megoldások házanként eltérőek, érdemes a nyílászárókat mindjárt beépítésükkel együtt ellátni a megfelelő árnyékolással is. A nyílászárók árnyékolása jobban segít hő megtartásában. Szolgáltatónként eltérő a kínálat, de itt is választhatunk az ablak színéhez illő redőnyöket, reluxákat, ez is lehet különböző, lehet kézi, vagy automata. Választhatjuk, hogy külső, belső, vagy vakolható tokos legyen a redőnyök esetében, de vannak automata, motoros változatok is. A hőszigetelt típust választva igen nagy megtakarításokra tehetünk szert a fűtési költségeinken. A redőnyök, vagyis az árnyékolás mellett ezek a cégek forgalmaznak egyéb hasznos kiegészítőket is ablakainkra, ajtóinkra. AZ egyik ilyen a szúnyogháló, ami megvéd minket a kártevőktől, és apró bogaraktól, szúnyogoktól, miközben bátran szellőztethetünk a nyári estéken. A szúnyoghálón kívül párkányok is választhatók a korszerű ablakok mellé.

Ajánljuk a műanyag kivitelezést, hogy kevesebb időt kelljen karbantartásra fordítania és sokkal nagyobb legyen a megtakarítása, mert ezekkel a termékekkel nem csak pénzt, időt is spórolhat magának. Ezek az ablakok a hőszigetelésen kívül hangszigeteltnek is, így nem kell a külső zajoktól álmatlanul forgolódni esténként. A műanyag ablak igenis jó ablak!

Forrás: Siófoki ablak árak