A zöld alga ellenszere megrendelhető az interneten!

UV-sterilizátort gyakran használnak a zöld víz gyors tisztítására egy tóban. Az UV-szűrő olyan eszköz, amely lehetővé teszi a víz átszivattyúzását, és a vizet egy izzó ultraibolya sugárzásával bombázza a zöld alga ellen. Emellett más megoldások is alkalmazhatók a zöld alga ellen.

Zöld alga ellenszere online várja a sunikft.hu weboldalon, tehát kattintson ide bátran és megtalálhatja a teljes ellenszer készletet a legjobb árakkal. A fent említett UV-s megoldás esetében minél lassabban halad át a víz az egységen, annál tovább érintkezik a víz az izzóval, és annál jobban elnyeli az UV-sugarakat. Ezek az UV-sugarak sterilizálják az algát, és gyorsan elpusztulnak. Az UV-szűrő használatával néhány nap alatt megtisztítható a zöld víz. Sajnos az UV-szűrők csak a vízminőségi problémát fedik el. Miközben megtisztítják a zöld vizet, a mögöttes probléma, amely miatt ez elkezdődött, megmarad. Az algák gyakran más formában jönnek vissza, például húr algák formájában, amelyek a sziklák és a tóburkolat felületéhez tapadnak. Ezek az algák nem jutnak át az UV-szűrőn, így soha nem kezelik, és továbbra is virágoznak a tóban lévő tápanyagokból és az elhalt algákból.

Ha gyorsan meg kell tisztítani a tó vizét, az UV-sugárzás nagyszerű, de más kezelésekkel együtt kell használni, hogy eltávolítsa a víz tápanyagait és megteremtse a természetes egyensúlyt a tóban. Az árpaszalma vagy a folyékony árpakivonat természetes módja annak, hogy a tó tiszta maradjon. Az árpát a gazdálkodók több száz éve használják természetes algairtó szerként, de valójában nem pusztítja el vagy távolítja el az algákat. A tóba juttatott árpa lebomlani. Az árpa lebomlása során olyan enzimek szabadulnak fel, amelyek kissé megváltoztatják a tó vizének pH-értékét. Ez a PH változás olyan élőhelyet biztosít a tó számára, amely kevésbé alkalmas az algák szaporodására. Amennyiben ellenszert rendelne az alga ellen nézzen be a sunikft.hu weboldalra.