A világ legszebb tengerpartjai

A világon számtalan gyönyörű és csodálatos hely létezik, amit nemcsak magazinokban és interneten akarunk megnézni, hanem át akarjuk élni annak az élményét, hogy ott jártunk. Mindannyian életünk során törekszünk arra, hogyha többször nem is sikerül, de legalább egyszer eljussunk az általunk kiválasztott mesébe illő vidékre.

[wp_ad_camp_1]

Persze mindenkinek más a pénztárcája így mások a lehetőségek is. Sokan szeretnének eljutni az álmaikban dédelgetett egzotikus tengerpartra, hogy eltölthessenek egy felejthetetlen pihenést párjukkal. Ha már lúd, legyen kövér-, ha már elszánta magát, hogy utazik, miért ne választaná a világ legszebb tengerpartját? De melyik is a legszebb? Erre bizony nem könnyű a válasz, hisz mindannyiunk ízlése, vágya és álma különbözik.

Tengerpart
Tengerpart

A világ legszebb tengerpartjai közül ízelítőt kaphat néhányról. Járt már Madagaszkár Ifaty Beach tengerpartján? Mindenképp válassza ezt a tengerpartot, amely nem ötcsillagos szállodáiról híres, hanem a természet adta szépségéről. Valódi kikapcsolódást és nyugalmat adhat a csodálatos, homokos tengerparton a pálmafák alatt pihenni. Az olaszországi Elba szigete is jó választás azoknak, akik imádják a kristálytiszta vizű öblöket. A víz szinte minden állat-és növényvilágát megmutatja a kirándulóknak. Igen közkedveltnek számít a görögországi Navagio Beach. Egy érdekesség és látvány fűződik a tengerparthoz. A parton egy régi hajó roncsa található, amely feltételezések szerint cigarettát csempészett és hajótörést szenvedett. A roncs máig látható, de persze ez nem ront a táj szépségén, még különlegesebbé teszi. Csodálatos tengerpartok találhatók még Tahitin, a Seychelles – szigeteken, Malaysián, Horvátországban és még a világ számos pontján.

Minden ember más szempont alapján dönti el, hogy hová is szeretne elutazni. Azt azonban soha ne felejtse el, hogy az egyszerűbb helyek is lehetnek szépek és felejthetetlenek, mert ha nem egyedül megy, akkor már egy élményről lehet beszélni.