A világ legrondább kutyája egy vak csivava

Egy 17 éves kínai meztelen csivava szivárgó sebekkel és béka-szerű lábakkal nyerte el a világ legrondább kutyájának járó díjat 2016-ban. SweePee Rambo vitte tehát haza a díjat, aki 15 másik deformált kutyát győzött le. A bírák idén huszonnyolcadszor figyelték a kutyákat és figyelembe vették a szagukat, a rossz arcberendezést, illetve egyéb öröklött és szerzett betegségeket is.

[wp_ad_camp_1]

SweePeenek van egy taraja, amely fénylik a napon és egy nyelve, ami folyton kilóg, ezen kívül pedig mindkét szemére vak és folyton kutyuspelenkát kell viselnie. A tulajdonosa Jason Wurtz elmondta, hogy ajándékba kapta a kutyát első feleségétől, aki egy hét után már nem tudott mit kezdeni a kutyával. Amikor bejelentették, hogy ez a kutya lett a győztes, Wurtz öccse, Jeffrey elsírta magát és folyamatosan SweePee nevét kiabálta, valamint egy táblát is feltartott, amire az volt írva „SweePeet elnöknek 2016-ban”. Az elnökválasztás az egész versenyen nagy téma volt, hiszen egy Himisaboo nevű kölyökkutya, aki nem kapott helyezést állítólag hasonlított az egyik republikánus jelöltre.

Csivava
Csivava

„Akár szeretik, akár gyűlölik őt, egy szavazat Himisaboora az egy szavazat egy olyan kutyára, amely úgy néz ki, mint Donald Trump.”- mondta Heather Wilson, Himisaboo gazdája, aki Idahoból utazott a versenyre. Jason Wurth és SweePee tehát 1500 dollárt zsebeltek be a trófeával. Jason elmondta, hogy a pénzt arra fogja felhasználni, hogy eltávolíttassa a daganatot, ami a közelmúltban bukkant fel SweePee ínyében. A főbíra, Bryan Sobel elmondta a verseny után, hogy a pontozás nagyon nehéz volt, hiszen mindegyik kutya egyedülálló volt, de bíznak benne és meg vannak róla győződve, hogy SweePee egy csodálatos bajnok lesz. A versenyt minden évben azért rendezik meg, hogy ünnepeljék a tökéletlenséget, és hogy ezek a kutyák is szeretve legyenek.