A világ legnagyobb plázái

A nagy bevásárlóközpontok szinte bármit meg lehet vásárolni. A világ legnagyobb bevásárlóközpontjaink listája a „bruttó bérelhető terület” összegén alapul. Ez az a szám, amelyet az ingatlan ad bevételszerző tevékenységekhez, például kiskereskedelemhez, étkezéshez és szórakoztatáshoz. A legnagyobb bevásárlóközpontok az ázsiai területen találhatók, ahol olcsó földterület és alacsony munkaerőköltségek vannak.

[wp_ad_camp_1]

A Berjaya Times Square Kuala Lumpurban található, két torony komplexummal, egy bevásárlóközponttal és két ötcsillagos szállodával. A 700 000 m² terület beépített alapterülettel jelenleg a világ ötödik legnagyobb épülete. A bevásárlóközpontban több mint 1.000 kiskereskedelmi üzlet, 65 élelmiszer-üzlet és számos szórakoztató látnivaló van itt, mint például Ázsia legnagyobb fedett vidámparkja, a Cosmo’s World és Malajzia mindenkori első IMAX 2D és 3D mozija, amely a 10. emeleten található. A Cevahir Bevásárló- és Szórakoztató Központ Isztambul európai oldalán, Törökországban található. 2005-ben nyitotta meg kapuit. Ez a legnagyobb bevásárlóközpont Európában. A bevásárlóközpontban 343 üzlet, 34 gyorsétterem és 14 exkluzív étterem található.

Egyéb létesítmények közé tartozik egy nagy rendezvényasztal, 12 mozi, egy bowling terem, egy kis hullámvasút és számos egyéb szórakoztató létesítmény. Az 1991-ben megnyílt SM Megamall a Metro Manilában található a Fülöp-szigetek egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában. A bevásárlóközpont 800 000 ember napi gyalogosforgalmát vonzza be, maximális kapacitása 4 millió ember. A bevásárlóközpontnak két fő épülete van. Az A épületben mozik, bowlingpálya, élelmiszerbolt és a Toy Kingdom található. A B épületben találhatóak a kiskereskedelmi üzletek. A bevásárlóközpont két fő épületét összekötő híd számos éttermet tartalmaz.