A világ leghíresebb fái

A híres fák jönnek és mennek. A L’Arbre du Ténéré-t egykor a Föld legelszigeteltebb fájának tartották, a Szahara lakókocsis útvonalainak mérföldkőjeként, amíg 1973-ban egy részeg líbiai teherautó-sofőr le nem döntötte. Idén augusztusban a híres Anne Frank-fát Amszterdamban vihar idején erős szél fújta le. Szerencsére még mindig sok különleges fa van.

Az Árbol del Tule, a Santa Maria del Tule városközpontjában, a mexikói Oaxaca államban található. A világ bármelyik fájának tömör törzse van, de ennek a törzse erősen megtámasztott, így nagyobb átmérőjű értéket ad, mint a törzs valódi keresztmetszete. Olyan nagy, hogy eredetileg több fának hitték, de a DNS -vizsgálatok bebizonyították, hogy csak egy fa. A fa becslése szerint 1200 és 3000 év közötti. A Pamutfa Sierra Leone fővárosának, Freetownnak a történelmi szimbóluma. A legenda szerint a Pamutfa 1792 -ben vált fontos szimbólummá, amikor egykori afroamerikai rabszolgák egy csoportja, akik az amerikai szabadságharc idején a britekért harcolva szerezték meg szabadságukat, betelepítették a modern Freetown helyét. Leszálltak a partvonalon, és odamentek egy óriási fához, közvetlenül az öböl fölött, és hálaadó istentiszteletet tartottak, hogy megköszönjék Istennek a szabad földre való szabadítást.

A Boab börtönfa egy nagy üreges fa, Derbytől délre, Nyugat -Ausztráliában. Úgy tartják, hogy az 1890 -es években börtönként használták a bennszülött ausztrál foglyok miatt, akik Derbybe mentek ítéletre. Az elmúlt években kerítést emeltek a fa körül, hogy megvédjék a rongálástól. A Major Oak egy hatalmas tölgyfa Sherwood Forest szívében, Nottinghamshire-ben, Angliában. A helyi folklór szerint Robin Hood menedékháza volt, ahol ő és betyár bandája aludtak. A híres fa körülbelül 800-1000 éves. 1790-ben Hayman Rooke őrnagy, egy neves antikvárius, felvette a fát a Sherwood ősi tölgyfáiról szóló népszerű könyvébe. Így vált The Major’s Oak néven ismertté.