A világ legfinomabb csokoládéi

A csokoládé olyasmi, amit kicsik és nagyok egyaránt fogyasztanak, ezért érdemes utánajárni a világ legfinomabb csokoládéinak, hátha van olyan, amit még éppen nem próbált ki. A csokoládé egyes kutatások szerint tele van boldogsághormonnal, ezért nem ártalmas az egészségre, sőt, vannak olyan helyzetek, amikor kifejezetten ajánlott a csokoládé fogyasztás. Lássuk tehát, hogy melyek a legmagasabb minőségi, legfinomabb csokoládék a piacon.

[wp_ad_camp_1]

Az egyik legfinomabb csokoládé kétségtelenül a kókuszos Ritter Sport, ami négyzet alakú, így a csokoládé könnyen elfér bárhol, akár a kabátjában is. Az Alrika nevű céget Alfred Ritter felesége, Clara alapította meg 1932-ben, és a Ritter csokoládésorozat 22 különböző ízű csokoládéból áll. Ez a kókuszos változat azért előnyös, mert nem annyira édes, mint más kókuszos csokoládék, így nyugodtan meg lehet enni többet is belőle. Érdemes megemlíteni a barackos-kekszes Boci csokit is. A Boci már hosszú évek óta, pontosan 1927 óta található meg a boltok polcain, és ez a kekszes, barackos megoldás azért olyan ellenállhatatlan, mert sűrűn található meg benna a barack és a keksz is, így egy igen gazdag ízvilágot biztosítanak.

Milka Lufléé
Milka Lufléé

A Milka Lufléé csokoládé is a legfinomabbak közé tartozik, ez a csoki krémesen olvad, és a légbuborékoknak köszönhetően mégis egy szilárdabb állaga van, viszont hamar elolvad a szájban. Ha a Milka Lufléé csokoládéra kerül a sor, akkor nagyon nehéz megállni csak egy csomagnál, hiszen szinte eteti magát ez az édesség. Végül pedig a narancsos Lindt nevű csokoládét is érdekes megemlíteni, amely egy igazán magas minőségű darab. A csokoládé egy enyhén fanyar, savanykás narancs ízzel rendelkezik, ami olyan erős, hogy még órák múlva is érezni fogja a csokoládé ízét. A svájci csokoládé sokáig nem volt elérhető mindenhol, manapság viszont hazánkban is szinte bárhol meg lehet vásárolni.