A világ legdrágább gyümölcsei

Amikor a gyümölcsökre gondolunk, akkor közel sem az van előttünk, hogy milliós tételekről beszélgetünk. Általában a gyümölcsök mindenki számára megfizethetőek, csak nem ezek, melyeket most fogunk bemutatni.

[wp_ad_camp_1]

Mi utána jártunk és megkerestünk, hogy melyek azok a gyümölcsök, melyekért akár vagyonokat is fizethetünk. A listánkon az utolsó helyre Buddha-alakú körte került. Ennek a körtének a különlegesség abban van, hogy Buddha formára termelik, melyet egy kis műanyag segítségével érnek el. Kínában termelik és egy ilyen körte kb. 2500 Ft/db. A következő helyre a szögletes görögdinnye került, melyet szintén egy műanyag burok segítségével nevelnek ilyen formára és átlagosan kb. 6 kg-os súlyig neveik őket. Ez a görögdinnye már jóval drágább, mint az előbb említett körténk ugyanis az ára darabonkénti elérheti a több mint 200.000 Ft-ot is. A következő gyümölcsünk egy ananász, melyet Angliában Heligan elveszett kertjében termesztenek. Ez a fajta ananász igen korlátozott mennyiség áll a rendelkezésünkre. Ezeknek az ananászoknak az értéke meghaladja a 400.000 Ft-ot.

Ruby Roman szőlő
Ruby Roman szőlő

A világon harmadik legdrágább gyümölcs a Ruby Roman szőlő, amely tökéletesen kerek, extra édes, és a szőlőszemek közel akkorák, mint egy ping-pong labda. A szőlőszemek elérik a 20 grammos nagyságot. Azok, akik ki szeretnék próbálni ezt a szőlő különlegességet azoknak fürtönként közel 1.500.000 Ft-ot kell fizetni érte. Ám ez még a kedvezőbb ár. Továbbra is maradunk egy japán különlegességnél, amely egy görögdinnye fajta. Melynek a héja majdnem fekete. Korlátozott számban termelik és az ára eléri 1.650.000 Ft-ot is. Ám közel sem ez a legdrágább gyümölcs. Hanem egy fajta sárgadinnye, amely az extrém kerek formájáról ismerhető fel. Az ára több, mint 6.000.000 Ft.