A túlsúlyosak is megtalálhatják a megfelelő sportágat

A sport és a mozgás több okból is nagyon fontos mindenki számára, ám sok esetben a túlsúlyos személyek úgy gondolják, hogy ízületeiket a sport terhelné és hogy rajtuk az már nem tud segíteni, viszont ez koránt sem így van. Három fő okból nagyon fontos a mozgás mindazok részére, akik eldöntötték, hogy fogyni szeretnének. Ezek pedig elsősorban a kalória égetés, másodsorban az izomépítés, ami felhasználja a kalóriákat és harmadsorban a sport javítja a testérzékelést, ami főleg azoknak a túlsúlyosaknak fontos, akik gyakran ellenségként tekintenek a testükre.

[wp_ad_camp_1]

Sajnos gyakran pont a túlsúlyosaknak esik nehezükre, hogy sportoljanak, melynek egyik gyakori oka, hogy a túlsúlyosak nincsenek hozzászokva, hogy sportoljanak, tehát nincs kondíciójuk, ami által így gyorsabban le is sérülnek. A másik ok, hogy a plusz kilók minden mozdulatot jóval nehezebbé, sokkal fárasztóbbá tesznek, mint például egy normál súlyú embernél, továbbá a túlsúlyosak szíve, keringése, csontjai és ízületei gyakran túlterheltek.

Mindennek ellenére a fogyni vágyóknak sokat kell sportolniuk, hogy ezáltal gyorsabban és így nagyobb sikerélménnyel érjék el a kívánt és egészséges testsúlyt. Tudni kell, hogy a zsírtartalékok minimum 20 perc mozgás után kezdenek fogyni, mert előtte csak a szénhidrátok égnek el, ebből kifolyólag az állóképességi sportágak alkalmasak a fogyásra.

Mozgás túlsúlyosaknak
Mozgás túlsúlyosaknak

Az egyik ajánlott sport a görkorcsolyázás, amit előbb érdemes megtanulni, hogy ne legyen veszélyes. Ha szorgalmasan gyakorolnak egy kis rutin is járul később mellé, akkor ez igazán remek kalóriaégető sport, ami nem csak fiatalok számára alkalmas.

A másik ajánlott sport a kerékpározás, amit szinte mindenhol és mindig gyakorolhatnak, tehát könnyedén beépíthető a mindennapokba és nem terheli a túlsúlyosak ízületeit.

Az úszás szintén remek megoldást, mivel nem terheli meg az ízületeket és mindenki kondíciója szerint végezheti gyorsabban vagy lassabban, továbbá serkenti az anyagcserét.