A tudósok megfordították az egerek reprodukciós programját

A kutatók rögzítették az idős nőstény egerek termékenységi arányát kis adagokban olyan anyagcsere-vegyülettel, amely megfordítja a petesejt öregedési folyamatát, reményt nyújtva néhány nőnek, akik a fogamzásgátlással küzdenek.

[wp_ad_camp_1]

A Queenslandi Egyetemi tanulmány megállapította, hogy egy nem invazív kezelés fenntarthatja vagy helyreállíthatja a petesejt minőségét és számát, és enyhítheti az idősebb nők terhességének legnagyobb akadályát. Homer professzor elmondta, hogy az egerek termékenysége körülbelül egy éves kortól kezd csökkenni, mivel a petesejt minősége hasonló az idősebb nők emberi petesejtjeiben megfigyelt változásokhoz. „Négy hét alatt az egereket kevés NMN-adaggal kezeltük ivóvízükben, és drámai módon képesek voltunk helyreállítani a  petesejt minőséget és növelni az élő szüléseket egy tenyésztési kísérlet során” – mondta Homer professzor.

Homer professzor szerint a fejlett országokban az emberi termékenység egyetlen legnagyobb kihívása lett a rossz  petesejt minőség. „Ez egyre növekvő kérdés, mivel egyre több nő kezdi a terhességet az élet későbbi szakaszában, és minden negyedik ausztrál nőből, akik IVF-kezelést kapnak, 40 évesek vagy idősebb” – mondta. „Az IVF nem javíthatja a  petesejt minőséget, így az idősebb nők számára jelenleg az egyetlen alternatíva a fiatalabb nők által adományozott petesejt felhasználása. „Megállapításaink arra utalnak, hogy lehetőség van a petesejt minőség és a nők reproduktív funkciójának helyreállítására NAD-serkentő szerek orális alkalmazásával – ami sokkal kevésbé lenne invazív, mint az IVF. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy bár ígéretes, ennek a lehetséges előnyeit még klinikai vizsgálatok során meg kell vizsgálni. ” Ezt a tanulmányt az UNSW-vel közösen végezték el, és a Cell Reports folyóiratban tették közzé.