A torna lelassíthatja a látásvesztést

Az új kutatások szerint a testmozgás lelassíthatja vagy megakadályozhatja a makuladegeneráció kialakulását, és hasznos lehet a látásvesztés más gyakori okainak, például a glaukóma és a diabéteszes retinopathia megakadályozásában.

[wp_ad_camp_1]

A megállapítások megerősítésére szolgáló második teszt 32% -os csökkentést talált a látásvesztésben. A tudósok nem tudják pontosan, hogy a testmozgás hogyan akadályozza meg az erek túlnövekedését. Különböző tényezők lehetnek a játékban, mondják, beleértve a szem fokozott véráramát. Gelfand, az UVA Szemészeti és Biológiai Orvostudományi Tanszékéből rámutatott, hogy a látásvesztés gyakran a testmozgás csökkenésével jár. „Nagyon köztudott, hogy amikor az emberek szeme és látása romlik, kevésbé hajlamosak a fizikai aktivitásra is” – mondta. A kutatók már nyújtottak be támogatási javaslatokat annak remélésére, hogy finanszírozást szereznek az eredmények további vizsgálatához.

„A következő lépés az, hogy megvizsgáljuk, hogyan és miért történik ez, és megvizsgáljuk, kidolgozhatunk-e egy tablettát vagy módszert, amely testmozgás nélkül nyújtja Önnek a testmozgás előnyeit” – mondta Gelfand. „Egy meglehetősen idős népességről (a makuladegenerációban szenvedő emberekről) beszélünk, akik közül sokan valószínűleg nem képesek végrehajtani azt a testgyakorlati módszert, amelyre valamilyen előny elérése érdekében szükség lehet.” A kutatók arra sürgették az embereket, hogy minden agresszív testmozgás megkezdése előtt konzultálják orvosukkal. „A tanulmány elvégzésének egyik oka némileg önző volt. Reméltem, hogy találok valamilyen okot a testmozgás elkerülésére” – viccelődött. „Kiderült, hogy a testmozgás valóban mindenkinek a hasznára válhat, ezért nem érdemes kikerülni, és tornázni kell mindaddig, amíg még bírjuk.”