A tökéletes túrázás elengedhetetlen kellékei

A jó idő beköszönte egyet jelent a kirándulásokkal és a túrázásokkal. Ám, ha igazán profin szeretnénk csinálni, akkor nem árt egyes dolgokat figyelembe venni és magunkkal vinni, ugyanis sosem tudhatjuk, hogy milyen akadályokkal kell megküzdenünk.

[wp_ad_camp_1]

Attól függetlenül, hogy merre tervezzük az útirányt, vannak olyan alapfelszerelések, melyek szinte kötelezőnek mondhatóak. Ugyanis ezeknek köszönhetően bármilyen váratlan helyzetet megtudunk oldani. Amennyiben egy hosszabb túrát tervezünk ismeretlen tájon, akkor igen fontos a navigáció. Amely lehet egy térkép, iránytű, GPS, okostelefon, vagy éppen műholdas telefon is. Mindegy, hogy melyiket válaszuk a lényeg, hogy a világ bármely pontján legyünk, megtudjuk határozni a helyzetünket, és vészhelyzet esetén megtudjuk adnia koordinációinkat. A navigáció akkor is segíthet, ha eltévedünk. A fejlámpa igen hasznos lehet, ugyanis ha véletlen ránk sötétedne, akkor sokkal kényelmesebben és biztonságosabban haladhatunk előre, ha nem kell a kezünkben tartani a zseblámpát. Attól függetlenül, hogy még nincs nyár, a napvédelem nagyon fontos. Ide tartozik a fejvédő, napszemüveg és a különféle fényvédő termékek.

Túrázás
Túrázás

Nagyon fontos, hogy mindig legyen nálunk egy elsősegély doboz, ugyanis sosem tudhatjuk, hogy milyen sérülést szerezhetünk. Nagyon fontos lehet egy túrázás alatt még a kés. Viszont a bicska is jó választás lehet, ugyanis az még más számos funkcióval is elvan látva. A tűzgyújtás szinte mindig része a túrázásnak, vagy akár úgy is tekinthetünk rá, hogy vészhelyzet esetén akár életet is menthet. Így célszerű, hogy mindig legyen nálunk gyufa, vagy öngyújtó. Ezen felül fontos lehet még az élelem, innivaló és az extra ruházat is. Továbbá az esőkabát és a túrabakancs sem elhagyható.