A tökéletes tejszín titka

Igen sok háziasszonynak okoz gondot, hogy megfelelően verje fel a tejszínt. Pedig nem igényel nagy szakértelmet, csupán egy-két tanácsot kell megfogadni ahhoz, hogy kemény tejszínhab legyen az eredmény.

[wp_ad_camp_1]

A tejszín a házi tej tetején elváló réteg. Egy megfelelő kanállal, könnyen lekanalazhatjuk. Amennyiben óvatosak vagyunk, ügyelünk arra, hogy ne kanalazzunk ki tejet is. Amennyiben tejjel keveredik, akkor az már nem tekinthető tejszínnek. A tejszín mindig legyen megfelelő hőfokú. Igyekezzünk minél hűvösebb helyen tárolni, így nem fog kicsapódni és kellemes állagú tejszínhabot készíthetünk belőle. Tejszínhab készítés előtt a tejszín legyen körülbelül fél órát mélyhűtőben, az sem gond, ha már fagyásnak indul. Így tökéletesen dolgozhatunk vele. A tejszínt közvetlen felverés előtt vegyük ki a hűtőből. Amennyiben meleg bent az idő, érdemes az edényt is lehűteni, hogy a tejszín biztos ne melegedjen meg. Extrém helyzetben akár a habverőt és a mixer lapátokat is lehűthetjük.

Tejszín
Tejszín

Az otthon lekanalazott tejszínnek több idő kell, hogy kellően felverődjön. Boltban vásárolt társainak nincs szükség annyi időre. Mindkét esetben szükséges, hogy türelemmel álljunk neki a munkához. Ízlés szerint édesíthetjük a kapott tejszínhabot. Körülbelül 1 deciliter tejszínhez, 1  evőkanál porcukrot adhatunk. Ahhoz, hogy selymes állagú, kemény tejszínhabot kapjunk követnünk kell a tejszín felverésének pontos lépéseit. Amennyiben nem sikerült továbbra sem felverni a tejszínt, tegyük vissza a tálat a hűtőbe. A tejszínhabot felhasználhatjuk torták és különböző sütemények díszítéséhez. A tortákhoz felhasznált krémeket könnyeddé és finomabbá tehetjük, ha megfelelő mennyiségű tejszínhabot keverünk bele. Gyermekeinknek ínycsiklandó édességeket és habokat készíthetünk.