A tökéletes buggyantott tojás elkészítése

Mindenki tudja, hogy a tojásban található fehérjék mennyire egészségesek, főleg akkor, ha reggeli fogyasztásról beszélünk. A tojás elegendő energiát ad egészen a következő étkezésig. Itt nem csak arról van szó, hogy nem éhezünk meg, hanem arról is, hogy jobban működik majd az agyunk, és sokkal aktívabbak is leszünk, mintha pl. csak egy sovány vajas pirítóst reggeliznénk.

[wp_ad_camp_1]

Az ember, ha csak teheti, egyen minden reggel tojást, nem számít, hogy az milyen formában van elkészítve. Ha viszont nincs időnk erre a hétköznapi rohanás miatt, akkor legalább hétvégén mindkét napon alkalmazzuk! A legcélszerűbb, ha buggyantott tojással kezdjük a napot, elsősorban azért, mert ez a legízletesebb, másodszor meg azért, mert nem tartalmaz zsiradékot, mint pl. a tükörtojás. Bár elkészítése egyszerű, több módszer is létezik, ami alapján dolgozhatunk. Az alábbiakban egy olyan receptet mutatunk be, amelyet a legtöbb ember kedvel, és nem hiába! Az így keletkezett termék egyszerre lesz folyós és kemény, ízletes és megőrzi egyedi ízvilágát is. Elég, ha egy-két darab tojást készítünk csak elő, mivel magas proteintartalma miatt ennyitől is megtelünk majd.

Buggyantott tojás
Buggyantott tojás

A titok a következőben rejlik: a fövő vízhez adjunk hozzá egy kis száraz fehérbort is. Ennek íze nem fog intenzíven érződni, viszont hatását megteszi: aromája még finomabbá teszi az ételt. Miután felfőtt, óvatosan adjuk hozzá a már előre feltört és pohárba kiöntött tojást a vízhez. Fontos, hogy ne csak beletörjük, mert akkor könnyen szétmehet! 4-5 perc főzés után egy kiszedő segítségével tegyük ki egy tányérra, majd avokádóval és pirítóssal tálaljuk. Meg fogjuk látni, hogy a fehérbor és az avokádó nagyon jól megy a buggyantott tojáshoz, így nemcsak ízletes, hanem nagyon egészséges reggelihez jutunk. Ha ezt fogyasztjuk, garantáltan jól indul majd a nap és elegendő energiánk lesz a legmegerőltetőbb munkák elvégzésére is.