A tiszta méhpempő a gyógyulásban is segíthet

Az orvostudomány és a tradicionális gyógyítók szerint is a méhpempő egy igen hatásos gyógyító anyag. A gyógyító méhpempő ma már Magyarországon is egyre nagyobb elismerésre tesz szert. A méhpempő tulajdonképpen a méhek teje. A méhpempő a fiatal méhek első napi tápláléka, amely igen sok vitamint tartalmaz. B vitaminok, kálium, kálcium, nátrium, cink, vas, réz, mangán az, amelyet tartalmaz a pempő. A továbbiakban áttekintjük, hogy mely betegségek gyógyítására alkalmas.

[wp_ad_camp_1]

A csontritkulás ma már szinte népbetegségnek számít Magyarországon. A méhpempő serkenti az ösztrogén hormon termelését. Ez pontosan az, amely hiányzik egy csontritkulásos beteg szervezetéből. A daganatos megbetegedések esetén – a méhpempő egyik fő összetevője – a hydroxy-decenoic sav, amely képes meggátolni a daganatos sejtek további növekedését. Érelmeszesedés esetén szintén érdemes egy 30 vagy 60 napos méhpempő kúrát tartani. Azoknak, akik veszélyeztetettek a szívbetegségek területén a szívinfarktus megelőzésére ajánlott a kúra, hiszen a méhpempő fogyasztásával erősen csökkenthető a koleszterin szint, amely ugye a szívinfarktus egyik kiváltó oka.

Méhpempő
Méhpempő

A demenciás megbetegedések, azaz az időskori bénulás megelőzésére egy évben 60 napos kúrát érdemes tartani. Az öregebb korosztály egyre nagyobb mértékben érintő Alzheimer kór tünetei a méhpempő segítségével megállíthatók, ha folyamatosan kúraszerűen szedjük azt. A méhpempő az inzulinrezisztencia csökkentésével megakadályozhatja a cukorbetegségek kialakulását is, amely szintén igen nagymértékben érinti Magyarország lakosságát!