A tej jótékony hatásai

A tej az egyik legértékesebb tápláléka az embernek. Számos összetevővel rendelkezik, melyek segítik a szervezet egészséges működését, a testi és szellemi fejlődést, valamint nagyban hozzájárulnak az immunrendszer erősítéshez is. Több formában felhasználható, ihatjuk tisztán, de készíthetünk belőle egyéb termékeket is, mint a sajt, túró, joghurt, stb.

[wp_ad_camp_1]

A tej már az életünk kezdetén is nagy szerepet játszik. Már a magzat fejlődésénél is jelen kell, hogy legyen, ezáltal a magzat és az anya egészségének megőrzéséhez is képes hozzájárulni, mivel rengeteg értékes tápanyagot, fehérjét, ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Ezek mellett a szoptatás idő alatt is hasznos, úgy tartják, hogy segíti az anya tejtermelését, amire a csecsemőnek nagy szüksége van, hisz az első hat hónapban az anyatej a legszükségesebb és a legideálisabb táplálék, amit fogyaszthatnak. A gyermekek étrendjébe, soha ne feledkezzünk meg belevinni a tejet, még akkor is mikor már a szoptatás a végéhez ért. Amikor már képes a szervezet feldolgozni, vásároljunk tehén vagy kecsketejet. Ezzel tudjuk csak segíteni a csontfejlődésüket, állóképességüket, és izomzatuk is erősödik.

Tej
Tej

Nem csak gyerekeknek, de a felnőtteknek is fontos a tej, hisz hozzájárul a fizikai és szellemi teljesítmény növeléséhez, és megakadályozza a csontritkulás kialakulását. Mindezek mellett a szervezetnek segít a szív és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint elkerülhetőek vele olyan problémák is, mint a magas vérnyomás, csontritkulás és a fogszuvasodás. A tejben lévő tápanyagok közül az egyik legfontosabb a kalcium. Az élelmiszerek közül a tejben lévő kalcium tud a legjobban hasznosulni. Ha odafigyelünk táplálkozásunkra, és beiktatjuk a tejtermékeket, akkor fedezni tudjuk a napi kalcium szükségletünket.