A tavaszi fáradtság kezelése

Sok embernél jelentkezik tavasszal a gyakori fáradtság érzet, ami kihat a munka teljesítményükre, illetve közérzetükre. A fáradtság kezelésére, először is, nagyon fontos naponta a megfelelő folyadék fogyasztás, az ajánlottnál több mennyiség is, hogy a tél folyamán felgyülemlett méreganyagoktól megszabadulhassunk.

[wp_ad_camp_1]

Csináljunk legalább 3 napos tisztítókúrát, amitől testünk felfrissül, és ezáltal csökken a fáradtság érzet. Az év minden napján fontos a reggeli, de tavasszal a kimerültség miatt, még nagyobb szükségünk van rá. Egy lendületet ad a nap kezdetéhez, így könnyebben állunk a feladatok elé, és nem merülünk ki gyorsan. Ha pedig azonnali felfrissülésre vágyunk, párologtassunk citrom, borsmenta és az eukaliptusz olajat.

A fáradtság érzetet elsősorban a vitaminhiány okozza. Az egyik gyakori vitaminhiány tavasszal a C-vitamin. Pótlására tabletta helyett, válasszuk a gyümölcsöt, zöldséget és a teát. A csipkebogyó például magas C-vitamin tartalmú. A bogyókat hideg vízben kell áztatni (3-4h).

Tavaszi fáradtság
Tavaszi fáradtság

Ezt sohase forrázzuk, mivel a C-vitamin érzékeny a hőre. Hidegen vagy enyhén langyosan fogyasszuk. A C-vitamin mellett található még benne A-, B1-, B2-, E- és K-vitamin, ásványi anyagok, cukor és aminosavak is.

Ez a tea, erősíti az immunrendszerünket, valamint serkenti a máj és a mellékvese működését, kezeli a fertőzéseket, csillapítja a vérzést, csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit, eredményesen kezeli a náthát. A szervezetünknek nagy szüksége van a D-vitaminra is. A sötét téli hónapokban, elhasználódik a D-vitamin tartalékunk, ezért érdemes már az első napsugaraknál kimennünk a szabadba, mivel ezt a vitamint, csak napsugárral tudjuk pótolni. Kocogjunk vagy tempósan sétáljunk a természetben. Ezzel könnyebben elalszunk, és másnap kipihentebben ébredünk.