A szilveszteri fogadalmak beteljesülése

Az óév búcsúztatásakor, és az újév beköszöntésével sokszor teszünk fogadalmakat, melyeket az új évben szeretnénk megvalósítani. Ám ezek a fogadalmakat sokszor nem gondoljuk át teljesen és sokszor hajlamosak vagyunk, olyan dolgokat megfogadni, melyeket később nem tudunk betartani.

[wp_ad_camp_1]

Fogadalmakat viszont csak akkor érdemes tenni, ha azokat be is tartjuk. Ezek lehetnek célok, dolgok melyeket szeretnénk megvalósítani, illetve tervek melyeket rég kitűztünk magunk elé. Vagy akár olyan dolgok is melyeken már rég szeretnénk változtatni, ám sosem voltunk hozzá elég erősek. Egy új év, mindig egy új lehetőséget kínál arra, hogy olyan dolgokat valósítsunk meg, melyeket eddig nem tudtunk. A statisztikai kimutatások szerint az újévi fogadalmak mintegy 80%-át nem tartják be az emberek. Talán ez is a legnagyobb baj, hogy nem vesszük őket komolya. Azoknál, akik pedig igyekeznek betartani, a nagy fellángolás 1-2 hónap után elmúlik. Így, ha ezt végig gondoljuk, akkor arra kell rájönnünk, az újév és az azzal tett fogadalmak lassan elveszítik a jelentőségüket.

Szilveszter
Szilveszter

Az ilyenkor tett fogadalmak, akár 37%-a szólhat a táplálkozásról, illetve azzal kapcsolatban, mint pl., hogy lefogyunk. Az emberek 7%-nak a fogadalma kapcsolódik a káros szenvedélyek letételéhez, mint pl. a dohányzás. A szilveszteri fogadalmak megtétele általában nem jelent túl nagy akadályt, sokkal inkább azok betartása az, ami nehézségekkel járhat. Az emberek életében mindig fontosak a kitűzött célok, hiszen ezek azok, amik visznek előre bennünket. Ám a lényeg abban rejlik, hogy ezeket vegyük is komolyan. Ennek érdekében érdemes, hogy rendelkezzünk egy saját mantrával, olyan esetekre, ha éppen úgy érezzük, hogy nem bírjuk és készek vagyunk feladni. A lényeg, hogy mindig pozitívan álljuk a dolgokhoz, és tudjuk, hogy mit miért csinálunk.