A sokak által kedvelt édesség, a muffin

Amikor süteménykészítésről van szó, sok háziasszony azért nem is fog bele, mert nincs idejük és energiájuk arra, hogy akár több órán át pepecseljenek a készítéssel. Miként a sütés-főzés egyéb területein is igyekszünk a gyors megoldásokat választani, így az édes finomságok alkalmával is inkább döntünk az olyan receptek mellett, melyekhez elég akár fél óra is, mégis látványos és finom eredménnyel végződnek.

[wp_ad_camp_1]

A muffin sütés a legmegfelelőbb választás azok számára, akik kedvelik a csak gyorsan összekevert alapanyagot, mely egyszerűsége ellenére is rendkívül változatos ízekben készíthető. Az interneten is jelen levő számos muffin recept alapja minden esetben azonos, csupán az ízesítés változó. A tojás, liszt, tej, vagy cukor mindannyiunk konyhájában megtalálható, és a hűtőből, vagy a fagyasztóból kivett további alapanyagokkal varázslatos ízek várnak ránk.

Muffin
Muffin

A muffin készítésének további előnye, hogy rendkívül gyorsan kész van. Ha tehát váratlanul vendégek toppannak be, vagy párunk, gyermekünk barátainak szeretnénk kedveskedni valami finomsággal, akkor nincs más dolgunk, mint gyorsan előkapni a muffin sütőformákat, és akár tizenöt perc alatt készre süthetjük az összekevert masszát.

Használhatunk ízesítésképpen gyümölcsöket, csokoládét, kakaót, de a joghurtos, mézes, túrós, zabpelyhes, vagy kávés muffinok is igen nagy népszerűségnek örvendenek az édesszájúak körében. A muffin sütés akár családi program is lehet, hiszen a gyerekek nagy örömmel töltögetik a formákat, vagy keverik az ízletes összetevőket. Használjon muffin sütés alkalmával muffin papírt, hogy a tálalás is legalább olyan ízléses legyen, mint maga a remekmű.