A Scaevola aemula növény profilja

A Scaevola növények rést töltenek be azoknak a kertészeknek az életében, akik hőtűrő növényt keresnek nyári cserepekhez: vastag szárai szárazságtűrést biztosítanak teljes napsütéses helyeken, még magas is. A Scaevola növények érdekes példányok az akasztott cserepekben, ahol finom virágzásaikat figyelheti meg közelről. A növények a fagy első áradásakor elpusztulnak, de a következő évadra könnyű néhány darabot termeszteni.

[wp_ad_camp_1]

A Scaevola növények forró éghajlaton nőnek. Ha a scaevola növények kudarcot vallanak, ez általában a túlzott öntözés vagy a rossz talajelvezetés következménye. Növényei alacsony karbantartást igényelnek, amíg meleget és napsütést, valamint alkalmi öntözést adnak nekik. Válasszon egy teljes vagy részleges napsütésű helyet a legjobb scaevola virágzás érdekében. A forró, száraz sivatagi területeken a növények célravezetőbbek, ha olyan helyekre helyezik őket, ahol részleges árnyék van. A virágzó scaevola növények számára nem szükséges gazdag talaj. Míg az átlagos termékenységű talaj rendben van, a jó vízelvezetés az egészséges növénynövekedés fontos alkotóeleme. Ha a földben növekszik, módosítsa a nehéz agyagos talajt, vagy használjon megemelt ágyakat.

A Scaevola növények inkább a száraz oldalon vannak, de nem igazi xeriscape növények, ezért alkalmanként öntözni kell őket. A nedves talajban növő növények vonzhatják a patkányokat, vagy gyökérrothadást tapasztalhatnak. Várjon, amíg a talaj felülete vizessé nem válik. A hervadt növények az öntözés után gyorsan ki fognak virulni. A Scaevola növények meleg időben erőteljesen növekednek. A 60 ° F alatti hőmérséklet a virágzás lelassulását vagy leállását okozza. A scaevola növények csak enyhe táplálást igényelnek. Válasszon kiegyensúlyozott, alacsony foszfortartalmú virágtrágyát, amely a virág és a lombozat elszíneződését okozhatja. A vegetációs időszakban havonta egyszer alkalmazza a műtrágyát.