A Pinterest szerint ezek a lakberendezési trendek uralkodnak 2023-ban

Lehet, hogy a Pinterestet nem tekintik fontosnak, de az biztos, hogy a trendet mindig megjósolják. Az elmúlt három évben a Pinterest által a következő évre vonatkozóan közölt előrejelzések 80%-a valóra vált. A 2022-es előrejelzésük a Dark Academia volt, ami szintén bevált.

A kutyák uralják a házat a külön helyiségekkel, most pedig a hátsó udvarba terjeszkednek. A Pinterest arra számít, hogy egyre többen keresnek kutya-medencét (+85%), kutya-területet a hátsó udvarban (+490%), és minimedencére vadásznak. Semmi sem annyira fontos, mint a magunkra fordított idő, de egy nap nem mindig van elég idő egy habfürdőhöz. Itt jön képbe a zuhanyzási rutin. A Pinterest felkapott keresései között vannak a rutin esztétikus zuhanyok (+460%) és az otthoni spa fürdőszobák (+190%). Egyre többen szeretnének egy nyitottabb fürdőszobát, mivel megnőtt az ajtó nélküli zuhany ötletek (+110%) és a csodálatos küszöb nélküli zuhanyzók (+395%) keresése. A Pinterest előrejelzése szerint mindenki talál magának valamit, amikor arról van szó, hogy mennyire szeretne régiségeket beépíteni a dekorációdba. A kezdők a modern és az antik bútorok keverésére kerestek rá (+530%), a rajongók pedig az antik szobaesztétikát keresik (+325%). A Vintage is belopja magát az eklektikus belsőépítészeti vintage és maximalista dekor vintage keresések terén (+850%, illetve +350%). Az antik ablakok újrahasznosítása is már +50%-kal nőtt a keresések terén.

Az idei év az organikus formákról és az organikus hatásról szólt. Jövőre kicsit konkrétabb lesz a dolog. A vintage gomba dekoráció és a fantasy gombaművészet keresései már +35%-kal, illetve +170%-kal nőttek. És nem ez az egyetlen módja annak, ahogy a furcsa dekorációkkal bánni fogunk. A Pinterest arra számít, hogy növekedni fog a funky házdekoráció (+695%) és a furcsa hálószobák (+540%) keresése is.