A Patkó-kanyar (Horseshoe Bend)

Érdekli a gyönyörű Horseshoe Bend meglátogatása a Glen Canyon National Recreation Area területén? Ez a cikk egy útmutató lesz mindennel kapcsolatban, amire szüksége lesz a végtelen szórakozáshoz!

A Horseshoe Bend egy patkó alakú mérföldkő, amelyet a Colorado folyó alkotott, közvetlenül a Glen-kanyontól lefelé, és körülbelül 14 mérföldre a Powell-tótól. A gyönyörű sziklaképződményhez legközelebbi város az arizonai Page, a legközelebbi repülőtér pedig a Las Vegas-i repülőtér. Amint eléri Page-et, a 89-es úton haladhat tovább dél felé. Körülbelül öt mérföld után megjelenik egy tábla a „Horseshoe Bend Overlook” felirattal és egy parkolóhely. A helyiek gondoskodnak a turistákról, és igyekeznek szórakoztató programokat kínálni a környéken, hogy mindenki jól érezze magát. Ha más programokat keres a Horseshoe Bend közelében, akkor álljon meg a Glen-kanyon vagy a Rainbow Bridge National Monument mellett, vagy az Antilop-kanyonnál. Vagy ha valami mást szeretne, látogasson el a Navajo Village Heritage Centerbe vagy a Lake Powell Massage & Spa Boutique-ba. Nem is említve a Patkó-kanyar területén szétszórt hangulatos étkezőket, kereskedőhelyeket és hobbiboltokat.

A Horseshoe Bend a Glen-kanyon egyik legnépszerűbb látnivalója, ahol a kanyargó vörös és narancssárga sziklákon a látogatók bármikor végig sétálhatnak. Nevének oka a kis patak, amely egy méretes vörös sziklatömb körül folyik és kanyarog, patkó alakban. A látogatók megtekinthetik ezt a híres jelenetet egy ösvényen keresztül, ahol a parkon kívüli turisták igénybe vehetik a kiemelt parkolót. A Horseshoe Bend (és tágabb értelemben a Glen Canyon) különféle tevékenységeket kínál. Mivel a Powell-tó a rekreációs területen található, a látogatók csónakkal vagy jetskivel úszhatnak a tóban, mint egy nagyszerű családi kirándulás alkalmával.